Sağlık Sektöründe Online Tahsilat

25 Kasım 2022

Hastaneler, özel sağlık kuruluşları, sağlık turizmi acentaları, eczaneler, ilaç mümessilleri, medikal ürün üreticileri ve daha fazlası ile günümüzde Türkiye’de sağlık sektörü alanında 30 binin üzerinde kurum ve kuruluş bulunuyor. Her gün düzenli olarak faaliyet gösteren sağlık kurumları hem sektörel anlamda hem de hizmet alanında ödeme konusunda bazı aksaklıklar yaşayabilir.

Sağlık sektöründeki tahsilat işlemlerini günümüz modern sistemlerine dahil etmek ve tüm ödeme işlemlerini belirli bir düzene sokarak sektöre pek çok açıdan fayda sağlamak üzere geliştirilen sağlık sektöründeki online tahsilat; süreci çok daha kolay, hızlı ve sorunsuz hale getirmeyi amaçlar.

Sağlık Sektöründe Online Tahsilatın Önemi Nedir?

500 binin üzerinde istihdam sağlayan ve her geçen gün gelişmeye ve büyümeye devam eden sağlık sektöründe tahsilat anlamında sorunların yaşanıyor olması, sağlık alanında gelişmelerin hızını kesmekte ve sektörün çalışma sistemini olumsuz yönde etkilemektedir.

Nakit akışında dengesizliklerin yaşanmaması, ihtiyaç duyulan medikal ürün ve ilaçların zamanında temin edilmesi ve sağlık alanındaki operasyonların problemsiz bir şekilde devam edebilmesi için sağlık sektöründe online tahsilat sistemlerinden yararlanmak son derece değerlidir.

Online tahsilat, sağlık sektöründeki nakit akışını taraflar için çok daha kolay ve pratik hale getirmek için ilgili kurum ve kuruluşlara destek olur. Nakit tarafındaki düzenlemelerin yanı sıra tüm sağlık kuruluşlarını finansal anlamda tek bir noktada bir araya getirmeyi hedefleyen sağlık sektöründe online tahsilat, birbiriyle bağlantı içinde olan kurumların ödemelerini hızlı ve güvenli hale getirir.

Sağlık Sektöründe Tahsilat Sürecine Etki Eden Faktörler

Sağlık sektöründe tahsilat sürecine etki eden pek çok unsur bulunur. Genellikle üretici firma ile kurum arasındaki tahsilat süreçlerinde yaşanan sorunlar, düzenli nakit akışının önüne geçer.

Medikal ürün üreticilerinin, eczane ve hastane gibi sağlık kuruluşlarından ödeme alamaması, kuruluşlar arasındaki nakit akışında aksaklıkların olması ve ödeme yöntemlerinin tek bir platform üzerinde bulunmaması sağlık sektöründe tahsilat sürecini zorlaştırır.

Ozan, sağlık sektöründeki ödeme ve tahsilat sorunlarını en aza indirmek ve bu süreci çok daha kaliteli ve verimli bir şekilde yönetebilmek için çeşitli alternatif ödeme çözümleri geliştirir.

Online tahsilatın sağlık sektöründe süregiden üç temel soruna da temelli çözümler sunmaktadır: Tekrarlayan Ödeme, Ödeme Talebi Gönderme ve Güvenli Ödeme Sayfası.

Tekrarlayan Ödeme Nedir?

Sağlık kuruluşlarının düzenli olarak ödeme alabilmesi için geliştirilen tekrarlayan ödeme sistemi, birçok farklı alanda hizmet sunar.

Kart saklama hizmeti ile ödeme alınacak tarafın kart bilgilerini kaydeden ve ödeme alınması gereken dönemlerde otomatik olarak tahsilat işlemini gerçekleştiren tekrarlayan ödeme, sağlık sektöründe etkileyici çözümleri beraberinde getirir.

Hastanelerin, hastalardan düzenli bir şekilde ödeme alması, sunduğu hizmetlerin kalitesini doğrudan etkiler. Özellikle check-up gibi düzenli hizmetler sunan hastaneler için ödeme alabilmek ve sistemin devamlılığını sağlamak oldukça değerlidir.

Tekrarlayan ödeme sistemi, hastanelerin hizmetlerinin karşılığını düzenli olarak almasına katkıda bulunur. Bununla birlikte medikal cihaz üreticilerinin çeşitli sağlık kuruluşlarına sattıkları medikal cihazların bakım destek bedelini düzenli bir şekilde alabilmesi için tekrarlayan ödeme hizmeti son derece verimlidir.

Kart saklama hizmeti ile sağlık kurumları ödemelerini düzenli olarak tahsil eder. Nakit akışını dengede tutan ve düzenleyen bu sistem, ödemelerin gecikmesine ve aksamasına engel olur.

Ödeme Talebi Gönderme Nedir?

Sağlık kuruluşlarının ilgili tarafa bir defalık ödeme talebi göndermesi olarak ifade edilen ödeme talebi gönderme hizmeti, tahsilat sürecinde oluşan problemleri ortadan kaldırmak ve süreci çok daha verimli hale getirmek için geliştirilmiştir.

Sağlık kuruluşu tarafından gönderilen talebe kişi, günün her saati mobil cihazından veya bilgisayarından online olarak cevap vererek ödeme işlemini kolayca tamamlayabilir. Talebin sonucu ise iki tarafa da otomatik olarak iletilerek tahsilat süreci sonuca bağlanır.

Güvenli Ödeme Sayfası Nedir?

Sağlık kuruluşları arasındaki ödemeleri güvenli hale getirmeyi amaçlayan güvenli ödeme sayfası, kişilerin kişisel bilgilerini ve kart bilgilerini koruma altına alır.

SSL sertifikası ile sağlık kuruluşlarına yapılan tüm ödeme bilgilerini saklayan güvenli ödeme sayfası, online tahsilat sürecini her iki taraf içinde çok daha güvenli hale getirir.

Hastaneler Nasıl Daha Kolay Tahsilat Yapar?

Hastanelerin daha kolay tahsilat yapabilmesi için online tahsilat hizmetlerini yakından takip etmeleri ve sunulan çözümleri uygulamaları gerekir.

Online tahsilat sistemi, sağlık kuruluşlarının nakit akışını ve tahsilat süreçlerini düzene sokar. Aynı zamanda tekrarlayan ödeme, ödeme talebi gönderme ve güvenli ödeme sayfası hastanelerin hem güvenli hem de çok daha kolay ödeme alabilmesini sağlar.

Sağlık Turizmi Şirketleri Nasıl Daha Kolay Tahsilat Yapar?

Sağlık turizminde tahsilatların sorunsuz ve kolay bir şekilde yapılabilmesi için online tahsilat çözümlerinin değerlendirilmesi önemlidir. Sağlık turizmi yapan şirketlerin hastalarına güvenli ve kolay ödeme yöntemleri sunması, tahsilat süreçlerinde avantaj sağlar.

Online tahsilat sistemi ile yurt dışından ya da ülkemizden sağlık hizmeti alan kişilere ödeme talebi gönderme, güvenli ödeme sayfası ve mobil veya masaüstü cihazlardan hızlı ve kolay ödeme yapma imkanlarının sunulması, tahsilat işlemlerini risksiz ve kolay hale getirir.

Medikal Klinikler Nasıl Daha Kolay Tahsilat Yapar?

Medikal kliniklerin düzenli olarak alım yaptığı ve tedavilerde kullandığı birçok ilaç ve sarf malzemesi gibi sağlık ürünleri için üreticilere düzenli olarak ödeme yapması gerekir. Bunun yanında hizmetleri çoğunlukla seans bazlı olarak belirli bir düzende yaptığından düzenli bir tahsilat döngüsü içinde çalışmaktadır. Bu süreçte alınması gereken ödemelerin otomatik bir sistem üzerinden yürütülmesi, tahsilat sürecini kolaylaştırır.

Sağlık Sektöründe Online Tahsilatın Avantajları Nedir?

Sağlık sektöründe online tahsilat; hastanelere, medikal kliniklere, eczanelere ve daha pek çok sağlık kuruluşuna avantaj sağlar. Bu avantajlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Sağlık sektöründe faaliyet gösteren kuruluşlar ödemelerini belirledikleri gün alabilir.
  • Tahsilatların düzenli gerçekleşmesi, hizmet kalitesini doğrudan artırır.
  • Nakit akışındaki düzensizlikler ortadan kalkar.
  • Hastalara farklı ödeme yolları sunularak ödeme kolaylaştırılır.
  • Muhasebe ve benzer işlerle ilgilenen kişilere ihtiyaç azalır.

Sağlık sektöründe hizmet veren kuruluşların tahsilat süreçlerini hızlı, güvenilir ve sorunsuz hale getirmesi için online tahsilat yöntemlerini kullanması son derece önemlidir.

Ozan Online Tahsilat Sistemi ile sağlık sektöründe hizmet veren tüm kurumların tahsilat süreçlerini kolaylaştırıyor! Siz de hemen Ozan’a ücretsiz başvuru yapın, tahsilat ve ödeme işlemlerinizi hızlı, kolay ve güvenilir hale getirin!

Daha fazla bilgi için Ozan Online Tahsihat Sistemi sayfasına göz atın.

Ozan Business ve SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.

Hemen Başvur

Formu doldurun, yetkili danışmanlarımız 1 gün içinde sizi arasın.

Kişisel verileriniz, Aydınlatma Metni kapsamında işlenmektedir.