Online Tahsilat Sisteminde Tahsilat Takibi Nasıl Yapılır?

8 Aralık 2023

Günümüzde işletmeler için en büyük sorun ödeme ve alacaklarının takibini yapmaktır. Kullanıcıların ödeme alışkanlıklarının değişmesi ve kredi kartı kullanımının yaygınlaşması ile birlikte firmalar da hızlı ve güvenli yöntemleri tercih etmeye başlamıştır. Online tahsilat sistemi, ana firma ve bayilere yeni nesil ödeme çözümleri sunarken tahsilat takibini de kolaylaştırır.

Online Tahsilat Sistemi Nedir?

E-tahsilat ya da online tahsilat sistemi; firmaların, müşteri, bayi veya alt bayilerinden alacaklarını kredi kartı, sanal kart veya banka kartı ile internet üzerinden tahsil etmesini sağlayan sistemdir.
Online tahsilat sistemi müşterilere farklı kanallardan ödeme yapma imkanı sunarken firmaların da tahsilat süreçlerini kolaylaştırır. Hem işletme sahipleri hem de müşteriler için önemli avantajlara sahip olan online tahsilat sistemi ile anlık olarak tahsilat yapmak mümkündür. Aynı zamanda online tahsilat sistemi kullanan firmalar hızlı ve güvenli yöntemlerle ödeme alarak tahsilat risklerini azaltabilir.

Online Tahsilat Takibi Neden Önemlidir?

Online tahsilat takibi; firmaların alacaklarını online olarak takip edebilmesini sağlayan sistemdir. Firmalar online tahsilat takibi sayesinde geçmişte yapılan ödemeleri ve vadesi gelmemiş alacakları da dahil olmak üzere tüm tahsilatlarını anlık olarak görüntüleyebilir.
Online tahsilat takibi işletmelerin ödeme detaylarını takip edebilmelerini ve tahsilat süreçlerini etkin bir şekilde yönetmelerini sağlar. Taksitli, peşin veya vadeli ödemelerin takibi bu yöntemle yapılırken aynı zamanda müşterilerin ödeme alışkanlıkları da görülebilir. Bu sayede işletme sahipleri finansal planlama yapabilir ve tahsilat risklerini minimuma indirebilir.

Online Tahsilat Takibinin Faydaları / Avantajları

Online tahsilat takibinin işletmeler için sunduğu avantajlar aşağıdaki gibidir:

  • Hızlı ve pratik olan online tahsilat takibi ile işletmeler zaman ve kaynak tasarrufu yapabilir.
  • Güvenli ödeme yöntemleri sayesinde tahsilat riskleri azalır.
  • Farklı ödeme yöntemleri tek bir kanal üzerinden sunulur.
  • Fiziki POS cihazına duyulan ihtiyacı ortadan kaldırır.
  • Ödeme ve alacakların takibi anlık olarak yapılabilir.
  • Tüm banka ve kredi kartlarından ödeme almayı sağlar.
  • ERP / muhasebe entegrasyonu sayesinde operasyonel iş yükü azalır.
  • Raporlama özelliği sayesinde ihtiyaç duyulan tüm raporlar anında hazırlanabilir.
  • Tek ekran üzerinden tüm ödemeler ve alacaklar kolaylıkla takip edilebilir.

Takip İçin Online Tahsilat Sistemini Etkin Kullanmak

Firmaların finansal sürdürülebilirliğini sağlaması açısından tahsilat sistemlerinin takibi oldukça önemlidir. Online tahsilat takibi ile işletmeler, ödemelerini anlık olarak görüntüleyerek finansal süreçlerini etkili bir şekilde yönetebilir.

Online tahsilat sistemini kullanarak tahsilat takibi yapan işletmeler, nakit akışlarını iyileştirerek tahsilat süreçlerindeki risklerin önüne geçebilir. Online tahsilat sistemi sayesinde müşterilere farklı ödeme çözümleri sunulur ve müşteri kaybının önüne geçilir. Tahsilat takibi aynı zamanda müşterilerin ödeme alışkanlıklarının tahmin edilmesini de sağlar. Ödeme alışkanlıklarına göre yeni politikalar belirlenebilir.

İşletmeler online tahsilat sistemindeki farklı ödeme yöntemleri ile müşterileri için kolaylık sağlayabilir. Hızlı ve işlevsel tahsilat sayesinde ödemelerin gecikmesi gibi durumlar ortadan kalkar ve işletmenin nakit akışı iyileşir. Tek ekrandan yönetim ve muhasebe entegrasyonu ile muhasebe işlemlerinde operasyonel kolaylık sağlanır.

Ozan Online Tahsilat Sistemi

Ozan tarafından sunulan Ozan Online Tahsilat Sistemi, yeni nesil ödeme çözümleri ile tahsilat risklerinizi azaltmanızı sağlar.

Ozan Online Tahsilat Sistemini kullanan işletmeler; müşterileri, bayileri veya alt bayilerinden SMS, e-mail, link, QR kod, kredi kartı veya sanal POS ile ödeme alabilir. Çevrim içi yöntemlerle ödeme almanızı sağlayan online tahsilat çözümleri sayesinde 7 gün 24 saat tahsilat yapabilir, nakit akışınızı hızlandırabilirsiniz.

Online tahsilat sisteminin en önemli avantajları muhasebe entegrasyonu ve tek ekrandan yönetimdir. ERP / muhasebe entegrasyonu sayesinde tüm işlemlerinizi otomatik olarak eşleşir ve operasyonel iş yükünüz azalır. Aynı zamanda müşteri tahsilatları, vadesi gelmiş ödemeler ve nakit akışları tek ekran üzerinden anlık olarak görüntülenebilir.

Hızlı, güvenilir ve pratik olarak tahsilat yapmanızı sağlayan online tahsilat sistemini kullanmak için siz de hemen Ozan’a ücretsiz başvuru yapın, 7 gün 24 saat dilediğiniz yerden ödeme almaya başlayın!

Ozan Business ve SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.

Hemen Başvur

Formu doldurun, yetkili danışmanlarımız 1 gün içinde sizi arasın.

Kişisel verileriniz, Aydınlatma Metni kapsamında işlenmektedir.