Çoklu Tahsilat ve Ödeme Nedir?

9 Ocak 2024

Günümüzde işletmelerin müşterilerine hızlı, güvenilir ve verimli ödeme çözümleri sunması büyük önem taşır. Müşteriler alışveriş sırasında yalnızca ürün veya hizmete değil, ödeme yöntemlerine de odaklanır. Bu noktada işletmelerin farklı ödeme yöntemleri ile müşteri memnuniyetini artırması gerekir. Çoklu tahsilat ve ödeme, işletmelerin farklı ödeme çözümleri ve tahsilat yöntemleri kullanarak ödeme almasıdır.

Çoklu Ödeme Nedir?

Çoklu ödeme; işletmelerin farklı ödeme yöntemleri kullanarak ödeme yapmasını sağlayan çözümdür. İşletmeler çoklu ödeme yöntemi sayesinde iş ortaklarına olan ödemelerini farklı yöntemler ile yapabilir.

Çoklu ödeme çözümü, işletmelerin nakit akışlarını kontrol altında tutmasını ve finansal süreçlerini optimize etmesini sağlar.

Çoklu Tahsilat Nedir?

Müşteriler satın alacakları ürün veya hizmetler için farklı ödeme yöntemleri kullanmayı tercih edebilir. Kredi ve banka kartlarına ek olarak günümüzde dijital cüzdanlar da online alışverişler için sıklıkla tercih edilmeye başlamıştır.

Çoklu tahsilat; işletmelerin ödeme ekranında müşterilerine farklı ödeme seçenekleri sunmasını sağlayan bir çözümdür. Bu sayede müşteriler kredi kartı, banka kartı, dijital cüzdan veya banka transferi gibi birden farklı yöntem ile ödeme işlemini gerçekleştirebilir.

Çoklu Tahsilat ve Ödeme Sistemi Nasıl Çalışır?

Çoklu tahsilat ve ödeme sisteminin kullanılabilmesi için ilk adımda sanal POS veya fiziki POS cihazı ile entegrasyon gerçekleştirilir. Kolayca gerçekleştirilen entegrasyon işleminin ardından işletmeler, ödeme ve tahsilatlarında farklı yöntemlerden yararlanmaya başlayabilir.

Çoklu ödeme yönteminde, müşteri ödeme sayfasına geldiğinde ödemek istediği tutarları belirler ve ödeme yapacağı yöntemleri de seçerek satın alma işlemini tamamlar.

Çoklu tahsilat ve ödeme sistemi ile birlikte sunulan farklı ödeme yöntemlerine ek olarak ödemelerin takibi, raporlanması, otomatik ödeme talimatı gibi farklı özelliklerden de yararlanılabilir.

Çoklu Tahsilat ve Ödeme Sistemlerinin Avantajları

Çoklu tahsilat ve ödeme sistemleri hem işletmeler hem de bayilerin ödeme ve tahsilat süreçlerini kolaylaştıran birçok avantaja sahiptir.

İşletmeler İçin Avantajları

  • Çoklu ödeme sistemi ile işletmeler farklı kaynaklar üzerinden gelen ödemelerini tek bir platformdan takip edebilir.
  • İşletmelerin tahsilat ve ödeme süreçlerini takip etmesini sağlarken, nakit akışını düzenlemelerine yardımcı olur.
  • Müşterilerin hızlı, güvenli ve kolay ödeme yapabilmesi sağlanır. Bu sayede müşterinin işletmeye olan sadakati artar.
  • Ödeme alamama gibi riskleri minimuma indirir.

Tedarikçiler/Bayiler İçin Avantajları

  • Çoklu ödeme sistemi ile düzenli olarak ödenmesi gereken fatura veya abonelik ücretleri için otomatik ödeme talimatı verilir. Bu sayede ödemelerin gecikmesi gibi durumların önüne geçilir.
  • Tedarikçi ve bayilerin müşterilerine farklı ödeme yöntemleri sunmasını ve tahsilat süreçlerini hızlandırmasını sağlar.
  • Müşterilerin limit yetersizliği gibi sebepler ile satın alma eyleminden vazgeçmesini engeller.
  • Tahsilat risklerini azaltarak, nakit akışını hızlandırır.

Ozan Çoklu Tahsilat ve Ödeme Çözümleri

İşletmeler ve bayileri için ödeme ve tahsilat sistemlerinde tek bir yöntem sunmak ödemelerin gecikmesine, müşterilerin satın alma niyetinden vazgeçmesine ve tahsilat risklerine sebep olabilir.

Ozan Bayi Tahsilat sisteminin çoklu tahsilat ve ödeme özelliği sayesinde firmanızın ve bayilerinizin finansal süreçlerini düzenleyerek, tahsilat risklerini ortadan kaldırabilirsiniz.

Ozan çoklu tahsilat ve ödeme çözümleri ile bayilerinizin sahada fiziksel ya da sanal POS üzerinden SMS, e-mail, link, QR kod veya döviz ile ödeme almasını sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda kart saklama, gelişmiş raporlama ve e-ticaret entegrasyonu gibi tahsilat süreçlerinizi kolaylaştıran özelliklerden faydalanabilirsiniz.

Siz de hem firmanızın hem de bayi ve alt bayilerinizin tahsilat süreçlerini kolaylaştırmak için hemen Ozan’a ücretsiz başvuru yapın, finansal performansınızı iyileştirirken nakit akışınızı hızlandırın!

Ozan Business ve SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.

Hemen Başvur

Formu doldurun, yetkili danışmanlarımız 1 gün içinde sizi arasın.

Kişisel verileriniz, Aydınlatma Metni kapsamında işlenmektedir.