Ticari Tahsilat Kredisi Nedir?

9 Nisan 2024

Ticari tahsilat kredisi; işletmelerin alacaklarını tahsil etmek ve finansal ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kullanabilecekleri finansal bir araçtır. Ticari kredi sayesinde işletmeler hem nakit akışlarını iyileştirir hem de yeni projelerini finanse edebilir.

Bankalar veya finans kurumları tarafından sağlanan ticari tahsilat kredisinde, diğer kredilerde olduğu gibi bir ödeme planı bulunur ve işletme, belirli faiz oranları ile kredi kullandığı kuruma borçlanır. Ancak diğer kredilerden farklı olarak ticari tahsilat kredisi çoğunlukla orta ve büyük meblağlarda sunulur.

Ticari Tahsilat Kredisinin İşletmelere Sağladığı Faydalar Nedir?

Ticari tahsilat kredisinin işletmeler için birçok avantajı bulunur. Öncelikle işletmeler, ticari krediyi müşterilerinden tahsil edemedikleri ve vadesi gelmeyen alacaklarını dengelemek için kullanır. Bu noktada ticari tahsilat kredisi, işletmelerin günlük operasyonlarını sürdürmesini ve likidite ihtiyaçlarını karşılamasını sağlar.

Ticari tahsilat kredisi ile işletmeler nakit akışlarını hızlandırır. Bu sayede işletme yeni projeleri değerlendirebilir ve finanse edebilir.

İşletmelerin alacaklarını tahsil etmesini sağlayan ticari tahsilat kredisi aynı zamanda işletmenin finansal risklerini yönetmesini de sağlar. Böylece işletmeler hem müşteri ilişkilerini korur hem de finansal olarak karar verme süreçlerinde daha sağlam bir pozisyonda bulunabilir.

Özetle ticari tahsilat kredisi, orta ve büyük ölçekli işletmelerin finansal risklerini ortadan kaldıran ve büyüme stratejilerini finanse eden önemli bir araçtır.

Doğrudan Borçlandırma Sistemi İşletmenize Uygun Mudur?

Doğrudan borçlandırma sistemi; ürün veya hizmet satışı yapan işletmelerin, bayi ve distribütörlerinden tahsil edeceği alacaklarını vadesini beklemeden almasını sağlayan bir tahsilat sistemidir. DBS ile firmaların alacakları otomatik olarak tahsil edilir ve nakit akışındaki düzensizliklerin önüne geçilir.

Doğrudan borçlandırma sistemi hem ana firmalara hem de bayilerine büyük avantajlar sağlar. Özellikle faturalı ödemelerin takibini kolaylaştıran DBS ile bayiler, ana firmaya yapacakları ödemeler için belirlenen finansman limiti dahilinde işlem gerçekleştirir. Bu sayede ana firmanın nakit akışındaki düzensizlikler ortadan kalkarken, bayilerin de mali sıkışıklıkları azalır.

İşletmeler Doğrudan Borçlandırma Sistemi ile finansal süreçlerini daha sürdürülebilir hale getirebilir. Ancak DBS, özellikle küçük işletmeler için uygun olmayabilir. Her işletmenin finansal durumu ve kaynakları birbirinden farklıdır. Bu sebeple DBS ve ticari tahsilat kredisi gibi finansal çözümlerden yararlanmadan önce işletme kaynakları ve finansal durum detaylı olarak incelenmelidir.

Ozan FijiCash Tedarikçi Ödeme Çözümü

Tedarikçi ve bayilik sistemi ile çalışan işletmeler için özel olarak geliştirilen Ozan FijiCash, POS cihazı olmadığı durumlarda dahi alıcının kartı ile satıcıya ödeme yapabilmesini sağlayan bir tahsilat çözümüdür.

Küçük, orta ve büyük tüm işletmeler için uygun olan FijiCash çözümü ile firmaların alacakları, bayi adına tahsis edilen kredi kartı limiti kadar güvence altına alınır. Bu sayede ödeme günü geldiğinde ilgili ödeme otomatik olarak alıcı hesabına aktarılır.

Nakit tahsilat garantisi, aynı gün ödeme kolaylığı, otomatik muhasebe entegrasyonu ve 7/24 ödeme alma gibi birçok avantajı bulunan FijiCash çözümünü kullanmaya başlamak için siz de hemen Ozan’a ücretsiz başvuru yapın, nakit akışınızı garanti altına alın!

Ozan Business ve SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.

Hemen Başvur

Formu doldurun, yetkili danışmanlarımız 1 gün içinde sizi arasın.

Kişisel verileriniz, Aydınlatma Metni kapsamında işlenmektedir.