Alışveriş Kredisi Nedir?

9 Nisan 2024

Alışveriş kredisi, bankalar ve finans kurumları tarafından tüketicilerin anında kullanabilmesi için sunulan bir tür kredi çeşididir. Alışveriş kredisi ile tüketiciler özellikle yüksek tutarlı harcamalarını taksitli olarak ödeyebilir ve bütçelerini zorlamadan alışveriş yapabilir.

İhtiyaç kredisine benzer özellikte olan alışveriş kredisi çoğunlukla beyaz eşya, elektronik ve mobilya gibi sektörlerde tercih edilir. Alışveriş kredisi ile tüketicilere esnek ödeme seçenekleri, düşük faiz oranları ve taksitli ödeme seçenekleri sunulur.

Alışveriş Kredisi Entegrasyonu İçin Gerekenler Neler?

Finans kurumu, işletme ve işletmenin müşterileri arasında bir köprü kuran alışveriş kredisi entegrasyonu, uzun süren kredi başvuru süreçlerini ortadan kaldıran bir çözümdür. Alışveriş kredisi entegrasyonu için öncelikle işletmelerin bir finansal ortakla anlaşma yapması ve entegrasyon için gereken altyapıyı sağlaması gerekir.

İşletmeler finans kurumları ile anlaşma yaparak müşterilerine ödeme ekranında anında alışveriş kredisi seçeneği sunabilir. Ayrıca bankalar ile bir anlaşma yapılmasına gerek yoktur. İşletme ve finans kurumu arasında yapılan sözleşme sayesinde, anlaşmalı bankaların kredi seçenekleri tek bir ekranda müşterilere sunulur. Ödeme sayfasına entegre olan sistem ile müşterilerin ödemelerini alışveriş kredisi ile yapması mümkün hale gelir.

Alışveriş Kredisi Entegrasyonunun İşletmelere Faydaları Nelerdir?

Alışveriş kredisi entegrasyonunun işletmeler için birçok avantajı bulunur. İşletmeler alışveriş kredisi ile müşterilerine farklı ödeme seçenekleri sunabilir. Bu sayede hem işletmenin satışları hem de müşteri memnuniyeti artar.

Müşterilerine ödeme çeşitliliği sunabilen firmaların sadık müşteri kitlesi oluşturması da mümkündür. İşletme ve müşteri arasındaki ilişkiyi güçlendiren alışveriş kredisi, firmanın rekabet avantajı elde etmesini sağlar.

Ödeme ekranında kart hesap limiti yetmeyen veya havale/EFT ve kredi kartı gibi ödeme yöntemlerini tercih etmeyen kullanıcılar, alışveriş kredisini tercih ederek markanızdan alışveriş yapmaya devam edebilir.

Hem müşteriler hem de işletmeler için birçok avantajı bulunan alışveriş kredisi entegrasyonu, işletmelerin müşteri ağını genişletmesini sağlarken müşterilerin de zahmetli kredi başvuru süreçleri ile uğraşmadan anında alışveriş yapabilmesini mümkün kılar.

Hangi Şirketler Müşterilerine Alışveriş Kredisi ile Satış Yapabilir?

Alışveriş kredisi ile ödeme çözümü neredeyse her sektör için uygundur. Ancak genellikle perakende sektöründe hizmet veren işletmeler tarafından tercih edilmektedir.

Alışveriş kredisi ile satın alınan ürünlerin başında elektronik eşyalar, beyaz eşyalar, ev dekorasyon ürünleri ve mobilyalar gelir. Bu alanlarda satış yapan işletmelerin tamamı alışveriş kredisi ile müşterilerine kredili ödeme çözümü sunabilir.

Ozan Özel Çözümler

İşletmelerin hangi sektörde hizmet verdiği fark etmeksizin müşterilerine özel ödeme çözümleri sunabilmesi son derece önemlidir. Ozan, işletmelerin ihtiyaçlarına yönelik geliştirdiği özel ödeme çözümleri ile ödeme ve tahsilat konusundaki tüm ihtiyaçlarınızı aynı anda karşılar.

Sanal POS, fiziki POS, pazaryeri çözümü ve yabancı para birimleri ile ödeme alma gibi yenilikçi çözümler sayesinde müşterilerinize farklı ödeme seçenekleri sunabilir, işletmenizin satışlarını artırabilirsiniz.

Siz de ihtiyaçlarınıza yönelik ödeme çözümlerinden yararlanmak için hemen Ozan’a ücretsiz başvuru yapın, yenilikçi tahsilat yöntemleri ile tanışın!

Ozan Business ve SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.

Hemen Başvur

Formu doldurun, yetkili danışmanlarımız 1 gün içinde sizi arasın.

Kişisel verileriniz, Aydınlatma Metni kapsamında işlenmektedir.