Tekrarlayan Ödeme Sistemi Nedir?

7 Mayıs 2024

Tekrarlayan ödeme sistemi, müşterilerden belirli bir tutarı önceden belirlenen periyotlarda otomatik olarak tahsil etmeyi sağlayan bir ödeme çözümüdür. Tekrarlayan ödeme sistemi sayesinde müşteriler, ödeme işlemlerini her defasında kart bilgilerini girmeye gerek kalmadan kolay bir şekilde gerçekleştirebilir.

Müşterilerin kart bilgilerini bir kez kaydetmesinin yeterli olduğu tekrarlayan ödeme sistemi hem müşteri hem de işletme sahipleri için birçok avantaja sahiptir. Ödemelerin kayıtlı kart üzerinden yapılması zaman ve emek tasarrufu sağlarken aynı zamanda ödeme işlemleri sırasında oluşabilecek hataları da minimuma indirir.

Tekrarlayan Ödeme Sisteminin Avantajları Nelerdir?

Düzenli ödeme veya otomatik ödeme gibi isimlerle de bilinen tekrarlayan ödeme sisteminin hem müşteriler hem de işletmeler için birçok avantajı bulunur.

Müşteriler İçin Avantajları

  • Müşterilerin her seferinde kart bilgilerini girmesine gerek kalmaz. Bu sayede tüm ödeme işlemleri hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleşir.
  • Müşteriler düzenli ödemeler sayesinde bütçelerini daha kolay kontrol edebilir.
  • Kart sahibinin kredi kartı limiti yetersiz olsa bile tüm tutar aynı anda karta yansıtılmaz. Bu sayede kart limiti sorunu ortadan kalkar.
  • Tekrarlayan ödeme sistemleri, en son güvenlik teknolojileri ile korunmaktadır. Bu da müşterilerin kredi kartı bilgilerinin güvende olmasını sağlar.

İşletmeler İçin Avantajları

  • Müşteriler ödeme bilgilerini kaydettikleri için tahsilat gecikmeleri veya gecikmiş ödemeler azalır. Bu da işletmelerin nakit akışlarını daha iyi yönetmelerini sağlar.
  • Müşteriler ödemelerini her seferinde manuel olarak yapmak zorunda kalmadıkları için zamandan ve emekten tasarruf ederler. Bu da müşteri memnuniyetini artırır.
  • Uzun vadeli ödemeler sayesinde işletme ve müşteri arasındaki bağ kuvvetlenir.
  • Ödemeler otomatik olarak tahsil edildiği için tahsilat riskleri ve nakit akışındaki belirsizlikler ortadan kalkar.
  • İşletmelerin tahsilat süreçlerindeki operasyonel yükleri azalır.

Tekrarlayan Ödeme Sistemi Hangi Sektörlerde Kullanılır?

Tekrarlayan ödeme sistemi abonelik hizmeti sunan ve ürün/hizmetin düzenli aralıklarla satın alındığı birçok sektörde kullanılır.

Tekrarlayan ödeme sisteminin en yaygın kullanıldığı sektörler aşağıdaki gibidir:

  • Dijital Hizmetler: İnternet servis sağlayıcıları, müzik ve e-kitap platformları, online eğitim platformları
  • Eğitim: Özel okullar, kurslar ve çevrim içi kurslar
  • Medya ve Yayıncılık: Gazete, dergi ve dijital içerik platformları
  • Ulaşım: Toplu taşıma kartları, vale ve otopark hizmetleri
  • Fatura Ödemeleri: Elektrik, su, doğal gaz, telefon ve internet faturaları
  • Sağlık: Özel hastaneler, diş klinikleri ve spor salonları
  • Sigorta: Konut sigortası, sağlık sigortası vb.

Tekrarlayan Ödeme Sistemi Güvenli Mi?

Tekrarlayan ödeme sisteminde, ödemelerin belirlenen periyotlarda düzenli olarak yapılabilmesi için kart sahibinin bilgilerinin sisteme kaydedilmesi gerekir. Müşterilerin kart bilgilerinin güvenli ortamda saklanabilmesi için ise işletmenin kullandığı sanal POS, PCI DSS Level 1 sertifikası ve TCMB lisansına sahip olmalıdır.

İşletmeler, müşterilerinin kart bilgilerini güvenle saklamak ve olası sahtecilik işlemlerinin önüne geçmek için güvenilir ödeme sağlayıcı kuruluşları tercih etmelidir.

Ozan Sanal POS Çözümü

TCMB lisansı ve PCI DSS Level 1 sertifikasına sahip olan Ozan’ın sanal POS çözümü ile tekrarlayan ödemelerinizi güvenli ödeme altyapısında alabilir, müşteri memnuniyetinizi artırabilirsiniz.

Ozan Sanal POS, güvenli kart saklama özelliği sayesinde tüm ödemelerinizi belirlediğiniz aralıklarda düzenli bir şekilde almanızı sağlar. Bu sayede tahsilatlarınızın takibini kolaylaştırabilir, nakit akışınızı kontrol altına alabilirsiniz. Aynı zamanda tüm ödemelerinizi raporlayarak operasyonel maliyetlerinizi azaltabilirsiniz. Siz de hemen Ozan’a ücretsiz başvuru yapın, Ozan Sanal POS’un tekrarlayan ödeme özelliği ile hem müşteri memnuniyetinizi hem de işletmenizin satışlarını artırın!

Ozan Business ve SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.

Hemen Başvur

Formu doldurun, yetkili danışmanlarımız 1 gün içinde sizi arasın.

Kişisel verileriniz, Aydınlatma Metni kapsamında işlenmektedir.