Çoklu Banka Entegrasyonu Nedir?

20 Mayıs 2024

Çoklu banka entegrasyonu, farklı bankalarda bulunan hesaplarınızı tek bir platformda yönetmenizi sağlayan bir teknolojidir. Bu sayede, farklı bankalara giriş yapmak, hesap hareketlerinizi kontrol etmek ve diğer finansal işlemlerinizi gerçekleştirmek için zaman kaybetmenize gerek kalmaz. Tüm bankacılık işlemlerinizi tek bir ekrandan kolayca yönetebilirsiniz.

Özellikle işletmeler için avantajlı olan çoklu banka entegrasyonu, işletmelerin çalıştıkları tüm bankaları tek ekrandan yönetebilmesini sağlar. Bu sayede tüm banka hesaplarında gerçekleşen hareketler ERP, muhasebe ve CRM gibi yazılımlara otomatik olarak aktarılır.

Çoklu Banka Entegrasyonu Nasıl Çalışır?

Çoklu banka entegrasyonu, uygulama programlama arayüzleri (API) aracılığıyla çalışır. API’lar, farklı sistemlerin birbirleriyle iletişim kurmasını sağlayan yazılımlardır.

Çoklu banka entegrasyonu sayesinde kullanıcılar tek bir uygulama üzerinden farklı banka hesaplarını kolayca yönetebilir. API’lar, finansal verilerin güvenli bir şekilde paylaşılmasını sağlar. Banka entegrasyonu sayesinde işletmenin veya müşterinin çalıştığı tüm bankalar tek bir ekranda sunulur ve tüm veriler API’lar aracılığıyla ERP, CRM ve muhasebe programlarına aktarılır.

Kullanıcıların verilerinin anlık olarak güncellenmesini sağlayan çoklu banka entegrasyonu; hesap bakiyesi ve işlem geçmişi gibi tüm finansal verilerin anlık takip edilmesini sağlar. Aynı zamanda tüm işlemler yüksek güvenlik standartlarında gerçekleşir. Bu sayede işletme ve müşterilerin verileri güçlü kimlik doğrulama ve şifreleme yöntemleri ile güvenli bir şekilde korunur.

Çoklu Banka Entegrasyonu ve Açık Bankacılık İlişkisi

Çoklu banka entegrasyonu, açık bankacılık kavramıyla yakından ilişkilidir. Açık bankacılık, bankaların müşterilerinin finansal bilgilerine, üçüncü taraf sağlayıcıların erişimine izin vermesi fikrine dayanır. Bu sayede, müşteriler farklı finansal kurumları tek bir platformda yönetme ve tüm finansal işlemlerini daha kolay hale getirme imkanı bulur.

Çoklu banka entegrasyonu kavramı açık bankacılığın merkezinde yer alır. Finans kurumları çoklu banka entegrasyonu ile müşterilerine sundukları hizmet alanını genişletirken aynı zamanda rekabet avantajı da elde ederler. Bu sayede müşteri deneyimi de iyileşmektedir.

Çoklu Banka Entegrasyonunun Firmalara Sağladığı Avantajlar

Çoklu banka entegrasyonu firmalara birçok önemli avantaj sağlar. Bu avantajlar aşağıdaki gibidir:

  • Farklı bankalara giriş yapmak ve işlem gerçekleştirmek için harcanan zaman önemli ölçüde azalır.
  • Tüm bankacılık işlemleri tek bir platformda gerçekleştirildiği için, iş süreçleri daha da verimli hale gelir.
  • Firmalar tüm hesap hareketlerini anlık olarak takip edebilir.
  • Hesap hareketleri ve ödemeler ile ilgili otomatik bildirimler ve raporlar alınabilir.
  • Firmaların farklı bankalardaki hesap hareketleri otomatik olarak muhasebe ve ERP sistemlerine aktarılır.
  • Farklı banka hesapları arasında geçiş yapmak için harcanan zaman azaldıkça, iş yükü de azalır ve verimlilik artar.

Ozan Tek Hesap

Ozan Tek Hesap ile farklı banka hesaplarınızı tek ekrandan görüntüleyebilir, operasyonel yükünüzü azaltarak nakit akışınızı hızlandırabilirsiniz. Tüm bankalarla uyumlu olan Ozan Tek Hesap, banka hesaplarınızı kolayca entegre etmenizi ve tüm hesap hareketlerinizi anlık olarak görüntüleyebilmenizi sağlar.

Tek panelden yönetim, otomatik eşleştirme, detaylı raporlama, muhasebe/ERP entegrasyonu, anlık bildirimler ve yüksek güvenlik gibi birçok özelliği bulunan Ozan Tek Hesap ile banka kontrolleri için harcadığınız zamandan tasarruf edebilirsiniz. Siz de hemen Ozan’a ücretsiz başvuru yapın, finansal süreçlerinizi hızlandırarak işinizi büyütmeye odaklanın!

Ozan Business ve SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.

Hemen Başvur

Formu doldurun, yetkili danışmanlarımız 1 gün içinde sizi arasın.

Kişisel verileriniz, Aydınlatma Metni kapsamında işlenmektedir.