Pazaryeri Sanal POS’ta Ödeme Koruma Sistemi Nedir?

3 Temmuz 2024

E-ticaretin hızla yaygınlaştığı günümüzde, online alışverişlerin güvenli ve sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi büyük önem taşır. Bu bağlamda ödeme koruma sistemleri hem satıcılar hem de alıcılar için önemli bir güvence sağlar.

E-ticaret platformlarındaki dolandırıcılık ve sahtecilik gibi riskleri en aza indiren ÖKS ve GeT aynı zamanda alıcı ve satıcıları da korumak için geliştirilmiştir.

Ödeme Koruma Sistemi (ÖKS) Nedir?

Ödeme Koruma Sistemi (ÖKS), online alışverişlerde alıcı ve satıcı arasındaki finansal işlemleri güvence altına alan bir sistemdir.

ÖKS ile alıcının ödemesi sanal ortamda bloke edilir ve satıcının ürünü teslim etmesini onayladıktan sonra ödeme satıcıya aktarılır. Bu sayede alıcılar aldıkları ürünlerin bedelini ödedikten sonra ürünlerini teslim alamamaları ve satıcılar da haksız yere iade ve chargeback gibi işlemlerle karşı karşıya kalmaları gibi durumların önüne geçilmiş olur.

Ödeme Koruma Sistemi sayesinde olası dolandırıcılık faaliyetlerinin önüne geçilerek taraflar arasındaki güvenin artması sağlanır.

Güvenli e-Ticaret Sistemi (GeT) Nedir?

Güvenli e-Ticaret Sistemi (GeT), Ödeme Koruma Sistemi’nin bir parçası olarak online alışverişlerin güvenli bir ortamda yapılmasını sağlar. GeT sistemi, alıcıların ödemelerini, ürün kendilerine ulaşana kadar bir güvence hesabında tutar. Ürün sorunsuz bir şekilde teslim edildikten sonra, bu ödeme satıcıya aktarılır. Böylece hem alıcılar hem de satıcılar arasında güvenli bir alışveriş ortamı oluşturulur.

ÖKS ve GeT arasında herhangi bir fark yoktur. Yalnızca bazı e-ticaret sitelerinde aynı sistem GeT ismini alırken bazı e-ticaret sitelerinde ÖKS olarak adlandırılmaktadır.

Ödeme Koruma Sistemi / GeT Sistemi Nasıl Çalışır?

Ödeme Koruma Sistemi ve Güvenli e-Ticaret Sistemi, alıcı ve satıcı arasındaki işlemleri adım adım takip ederek ve belirli güvenlik kontrolleri uygulayarak çalışır. ÖKS ve GeT sisteminin adımları aşağıdaki gibidir:

  1. Alıcı, online alışveriş platformunda ürünü seçer ve satın alma işlemini başlatır.
  2. Alıcı, ödeme bilgilerini girer ve ödemeyi onaylar.
  3. Alıcının ödemesi, Ödeme Koruma Sistemi tarafından bloke edilir.
  4. Satıcı, ürünü kargoya verir ve alıcının adresine gönderir.
  5. Alıcı, ürünü teslim aldıktan sonra ürünün durumu ve memnuniyeti hakkında bilgi verir.
  6. Alıcının onayı üzerine Ödeme Koruma Sistemi, satıcıya ödemesini aktarır.
  7. Alıcı siparişi onaylamazsa, satıcı tarafından iade edilen ürün incelenir. İadeye engel bir durum yoksa havuz hesabında bulunan ücret, alıcının hesabına aktarılır.

Ödeme Koruma Sistemi Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Ödeme Koruma Sistemi kullanmanın hem alıcılar hem de satıcılar için birçok avantajı bulunmaktadır. Ödeme Koruma Sisteminin avantajları aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  • Ödeme Koruma Sistemi, alıcı ve satıcı arasındaki finansal işlemleri güvence altına alarak dolandırıcılık ve güvenlik risklerini minimize eder.
  • Satıcılar, ödeme işlemlerinin güvence altında olduğunu bilerek ürünlerini güvenle gönderir.
  • ÖKS ile alıcıların aldıkları ürünlerin bedelini ödedikten sonra ürünlerini teslim almamaları, satıcıların da haksız yere iade ve chargeback gibi işlemlerle karşı karşıya kalmalarının önüne geçilir.
  • Ürün teslimatı sırasında yaşanan sorunlarda, iade ve iptal işlemleri kolayca yapılabilir.
  • Ödeme Koruma Sistemi kullanımı, e-ticaret platformlarının güvenilirliğini ve itibarını artırarak, müşteri güvenini de beraberinde getirir.
  • Güvenlik ve müşteri memnuniyetinin artması ile satış hacimleri de artar.

Ozan Sanal POS Çözümü

Ozan Sanal POS, hızlı ve güvenli ödeme çözümlerinden faydalanmanızı ve e-ticaret sitenizin güvenliğini artırmanızı sağlar. Kullanıcı dostu arayüzü ve gelişmiş güvenlik özellikleri ile Ozan Sanal POS, 7 gün 24 saat güvenilir bir şekilde ödeme almanızı sağlar.

Fraud önleme, güvenli ortak ödeme sayfası ve 3D Secure gibi güvenli online ödeme çözümleri sunan Ozan Sanal POS ile hem müşterilerinizi hem de işletmenizi koruma altına alabilirsiniz. Siz de hemen Ozan’a ücretsiz başvuru yapın, Ozan Sanal POS ile tüm ödemelerinizi hızlı, kolay ve güvenilir bir şekilde almaya başlayın!

Ozan Business ve SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.

Hemen Başvur

Formu doldurun, yetkili danışmanlarımız 1 gün içinde sizi arasın.

Kişisel verileriniz, Aydınlatma Metni kapsamında işlenmektedir.