Akaryakıt Sektöründe Ödeme Çözümleri

19 Aralık 2022

Akaryakıt sektörü; enerji sektörünün bir alt dalı olmakla birlikte enerjinin kullanıcılara direkt ulaştığı ve hizmet sürecinin günün her saatini barındırdığı oldukça önemli bir sektördür. Akaryakıt sektörü yürüttüğü bütün faaliyetlerini Türkiye’de Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) göre düzenlemek zorundadır. 

Akaryakıt sektörünü oluşturan, akaryakıt istasyonu bayileri ya da işletmeleri ve akaryakıt markaları, vatandaşlara oldukça önemli bir hizmet verirken ülke istihdamına da katkılar sunar. 

Hayati öneme sahip bu sektör kullanıcılarına akaryakıt yönünden kolaylıklar getirirken akaryakıt sektörü kendi içinde önemli sorunları da barındırır. Yaşanan bu sorunların temelini oluşturanlardan biri de ödeme sistemlerinin getirdiği sorunlardır.

Akaryakıt Sektöründe Ödeme Çözümleri Nedir? Ne İşe Yarar?

Günümüz dünyasında dijitalleşmenin her alana sirayet etmesi ile birlikte ödeme alışkanlıkları da değişmeye başladı. Eski zamanların nakit ödemeleri yerine artık kredi kartları ve online ödeme yöntemleri kullanılıyor. 

Dijitalleşmenin değiştirdiği ödeme yöntemlerinden etkilenen sektörlerden biri de akaryakıt sektörüdür. Artık kullanıcılar akaryakıt satın alırken nakit para yöntemini neredeyse kullanmamakta ve ödemelerin çoğunluğu kartlarla sağlanmaktadır. Ödeme çözümleri ise akaryakıt bayilerinizin başka hiçbir cihaza gerek duymadan ve tek bir pos cihazı üzerinden ödeme almanızı sağlayan akılcı çözümlerdir. 

Ortaya çıkan bu durumdan kaynaklı olarak akaryakıt sektöründe çağın gereksinimlerine hitap eden hızlı, kolay ve zamandan tasarruf sağlayan ödeme çözümlerini kullanan akaryakıt – benzin istasyonları, kendilerini bir adım öteye taşımaktadırlar. 

Ozan’ın akaryakıt sektörüne sunduğu; yeni nesil Android fiziki POS ile kartlardan hızlıca ödeme alabilirken PIN doğrulaması üzerinden ödeme de alabilirsiniz.

Akaryakıt Sektöründe Ödeme Sistemleri Konusunda Yaşanan Problemler

Akaryakıt sektörü yoğun ödemelerin anlık ve kolay bir şekilde gerçekleşmesinin mühim olduğu bir sektördür. Ödemelerin fazlalığıyla birlikte eski tip çözümlerin getirdiği hantallık ve ek maliyetler, akaryakıt sektöründe önemli problemler yaratmaktadırlar.

Akaryakıt bayilerinin, işletmelerinin ve markalarının yaşadığı genel sorunlar özetlenecek olursa:

Yüksek Komisyon Oranları

Nakit para akışının neredeyse yaşanmadığı ve akaryakıt alımında kredi kartı kullanımının %90’lara vardığı akaryakıt sektöründe yüksek komisyon oranları önemli bir sorundur. 

Akaryakıt POS cihazlarını ve ödeme yöntemlerini kullandıkları firmalara yüksek komisyon oranları ödemektedir. Zaten kar marjlarının oldukça düştüğü akaryakıt sektöründe bir de kredi kartı ödemeleri için yüksek komisyon miktarları ödemek, akaryakıt işletmelerini oldukça zorlar. 

Ek Maliyetler (Verimlilik Bedeli, Bakım Ücreti, Cihaz Ücreti)

Benzin istasyonları ödeme yöntemlerini kullandığı firmalara düzenli ödemeler yapmak durumundadır. Verimlilik bedelinin ödenmesine ek olarak akaryakıt – benzin istasyonu POS cihazlarının bakım ücretleri, tamiri mümkün olmayan POS cihazları ve ekstra cihaz alımı için ücret ödenmesi, işletmeler için ekstra mali yük oluşturur.

Eski Teknoloji POS Cihazları

Günümüzün dijital çözümlerine cevap vermeyen, yavaş çalışan ve arayüz karmaşıklıkları yaşanan eski tip POS cihazları, işletmeler için büyük bir ayak bağı olur. Eski tip POS cihazları, PIN doğrulaması gibi yenilikçi çözümleri kendi bünyesinde barındırmamasından kaynaklı olarak işletme ve kullanıcı arasında sorunlar da yaratır.  

Geriye Dönük İşlem Takibi / Nüsha Basımı

İşlemlerin geriye dönük takibinin yapılması, eksik veya hatalı bir işlemin düzeltilmesi için önemli bir husustur. Mevcut ödeme sistemlerine bağlı olan akaryakıt POS cihazlarında geriye dönük işlem takibinin yapılması olanaksızdır. Ayrıca yapılmış bir işlemin nüshasının alınamaması da işletme için problem yaratan bir durumdur.

Sizler de kendi ihtiyaçlarınıza cevap vermeyen eski tip ödeme sistemlerinden bıktıysanız Ozan’ın sunduğu ödeme çözümlerini deneyerek, yukarıda bahsi geçen bütün problemleri akaryakıt işletmenizin lehine çözebilirsiniz.

Ozan Akaryakıt Ödeme Çözümlerinin Avantajları

Ödeme süreçlerinizi hem akaryakıt bayiniz hem de kullanıcılarınız için güvenilir, hızlı ve verimli hale getirebilirsiniz. Ozan’ın yenilikçi ödeme alma çözümlerini, eski ödeme sistemleriyle karşılaştırarak benzin istasyonunuz için en doğru ve en kolay olan fırsatlardan yararlanabilirsiniz. 

Ozan’ın akaryakıt sektörünün sorunlarına karşı olarak sunduğu akaryakıt ödeme çözümleri avantajları şu şekildedir:

  • İşletmelerinizin ödediği zorlayıcı komisyonlar yerine Ozan’ın sunduğu makul komisyon oranlarıyla çalışma imkânı elde edersiniz.
  • Verimlilik bedeli, bakım ücreti ve cihaz ücreti gibi işletmelerinizi zorlayacak ek maliyetlerin hiçbirini Ozan’ın ödeme çözümlerinde ödemezsiniz. 
  • Geçmiş işlemlerinizi 90 güne kadar Ozan POS cihazı üzerinden görüntüleme kabiliyetine sahip olursunuz.
  • Eski POS cihazlarında geriye dönük nüsha alınamazken, Ozan Fiziki POS ile geriye dönük nüsha alabilirsiniz.
  • Sayıca birçok POS’un getirdiği karmaşık işlem yükü yerine tek bir POS cihazı kullanarak rahat bir şekilde ödeme almanın keyfini çıkarabilirsiniz. 
  • Ödemelerin tamamını tek bir POS üzerinden gerçekleştirirken, yapılan ödemeleri tek bir POS cihazından raporlayabilirsiniz.
  • Sürekli batarya problemi ve dokunmatik ekranında sorunlar yaşatan eski tip POS cihazları yerine; ergonomik tasarımı, gelişmiş dokunmatik ekranı, yüksek batarya ömrü, yeni nesil ve şık tasarımıyla birlikte kullanımı kolay Ozan Fiziki POS’u rahatça kullanabilirsiniz.

Siz de hemen Ozan’a ücretsiz başvuru yapın, yeni nesil ödeme çözümleri ile işletmenizde avantaj yakalayın!

Daha fazla bilgiye Fiziki POS sayfasından ulaşabilirsiniz.

Ozan Business ve SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.

Hemen Başvur

Formu doldurun, yetkili danışmanlarımız 1 gün içinde sizi arasın.

Kişisel verileriniz, Aydınlatma Metni kapsamında işlenmektedir.