Bayilik Sistemi Nedir? Bayi Tahsilat Sistemi Nasıl Kullanılır?

8 Aralık 2023

İş dünyasında bayilik sistemi, işletmelerin büyümesi ve gelişmesi açısından önemli bir stratejidir. Bayilik sistemi ile ana firma, ürün veya hizmetlerini bayileri aracılığıyla daha geniş bir alanda sunar ve müşterilerine ulaştırır.

Bayilik sistemi ile çalışan işletmeler için tahsilat yöntemleri kritik öneme sahiptir. Çünkü bu sistemde müşterilerin ödemesi önce bayilere, ardından ana firmaya ulaşır. Bayi tahsilat sistemi ana firmanın, bayi ve alt bayilerine ait mali hareketleri takip etmesini, finansal süreçlerini düzenleyerek bayilerine özel ödeme çözümleri sunmasını sağlar.

Bayilik Sistemi Nedir?

Bayilik sistemi, ana firmanın ürün veya hizmetlerini daha fazla müşteriye ulaştırmak için başka işletmeler ile anlaştığı iş modeline verilen isimdir. Ana firma, ürün veya hizmetlerinin satışını yapmak isteyen başka bir firma ile anlaşma yapar ve ona bayilik verir. Böylece bayi, anlaşma kapsamında bölgesel olarak ana firmanın ürünlerinin satışını yapar.
Bayilik sisteminde ana firma şirket politikalarını ve iş modelini belirler. Bayiler ise anlaşma şartları doğrultusunda markanın ürün veya hizmetlerinin satış ve pazarlamasını yapar. Hem ana firma hem de bayiler için avantajlı bir strateji olan bayilik sistemi ile ana firmanın marka bilinirliği artarken bayiler de kısa vadede büyüme imkanı sağlar.

Bayi Tahsilat Sistemi Nasıl Kullanılır?

Bayi tahsilat sistemi; bayilik sistemi ile çalışan işletmelerin tahsilat süreçlerini hızlı, pratik ve güvenli hale getiren bir çözümdür.

Ana firmalar, bayi tahsilat sistemini kullanarak tüm alt bayilerinin finansal süreçlerini anlık olarak takip edebilir, bayilerinin ödemelerini fiziki veya sanal POS aracılığıyla farklı yöntemlerle almasını sağlayabilir. Bayiler ise bayi tahsilat sistemini kullanarak müşterilerine farklı ödeme çözümleri sunarken aynı zamanda ana firmaya sağlanan avantajlardan yararlanabilir.

Bayi tahsilat sistemini kullanmak için ana firmanın başvuru yapması gerekir. Kurulum ve kayıt işlemlerinin ardından sistemde her bayi için özel bir şifre oluşturulur. Sisteme giriş yapan bayiler, ana firmaya olan ödemelerini ve müşteri tahsilatlarını buradan gerçekleştirebilir. Ana firma, bayi ve alt bayileri için farklı vade ve oranlar belirleyip tek merkezden yönetim yapabilir.

Bayi tahsilat sistemi ERP / muhasebe programları ile entegre şekilde çalışır. Bu sayede ödemeleri tek tek muhasebe programlarına işlemeye gerek kalmaz, tüm işlemler otomatik olarak eşleşir.

Bayi Tahsilat Sisteminin Faydaları / Avantajları

Bayi tahsilat sistemi hem ana firma hem de bayiler için sayısız avantaja sahiptir.

  • Kurulum ve ticari kayıt süreci kısa sürede gerçekleşir.
  • Kolay kullanım içeren arayüze sahiptir.
  • Tahsilat süreçlerinde oluşabilecek hata riskleri minimuma iner.
  • Yönetim paneline farklı kullanıcılar tanımlanabilir ve kullanıcılara istenen yetkiler verilebilir.
  • Her bayi için tanımlanan arayüz aracılığıyla bayiler kendi işlemlerini tek panelden görüntüleyebilir.
  • Ana firma, bayi ve alt bayileri için farklı vade ve oranlar belirleyebilir.
  • 7 gün 24 saat online tahsilat yapılabilir.
  • Ana firma, bayi ve alt bayilerinin hak edişlerini otomatik olarak dağıtabilir.
  • Havale ve EFT gibi işlemler için ödenen masraflar ortadan kalkar.
  • Fiziki ödemeye ek olarak POS cihazına gerek duyulmadan SMS, e-mail, link veya QR kod ile ödeme alınabilir.
  • Muhasebe entegrasyonu sayesinde tüm işlemler otomatik olarak hesaplara yansır.
  • Farklı banka POS’larına ait işlemler tek panel üzerinden yürütülebilir.
  • Yabancı para birimleri ile ödeme alınabilir.

Bayi Tahsilat Sistemi Hangi Sektörler İçin Uygundur?

Bayi tahsilat sistemi; bayilik sistemi ile çalışan ve çok kanallı satış yapan tüm işletmeler için uygundur. Gıda ve içecek, otomotiv, perakende, teknoloji ve telekomünikasyon gibi birçok sektör bayi tahsilat sistemini kullanarak tahsilat süreçlerinde maliyet ve zaman tasarrufu sağlamaktadır.
Dağıtım ağını genişletmek ve müşterilerine farklı ödeme çözümleri sunmak isteyen tüm sektörler bayi tahsilat sistemini kullanabilir.

Ozan Bayi Tahsilat Sistemi

Ozan Bayi Tahsilat Sistemi, işletmelerin tahsilat süreçlerini kolaylaştırmak ve bayilerin müşterilerine farklı ödeme kolaylıkları sunmasını sağlamak amacıyla geliştirilen bir tahsilat çözümüdür.

Kolay kullanımlı arayüzü, ödeme yöntemi alternatifleri, ERP entegrasyonu ve gelişmiş güvenlik sertifikasyonu ile Ozan Bayi Tahsilat Sistemi’nin işletmeler ve bayileri için birçok avantajı bulunur.

Ana firmalar, bayi ve alt bayilerinin tahsilat süreçlerini tek ekrandan yönetirken bayiler de fiziki POS cihazına gerek duymadan müşterilerine farklı ödeme alternatifleri sunabilir. Aynı zamanda muhasebe entegrasyonu sayesinde ödemelerin kontrolü için harcanan zamandan da tasarruf sağlanır.

Operasyonel süreçleri kolaylaştıran ve tahsilattaki riskleri en aza indiren bayi tahsilat sistemini kullanmaya başlamak için siz de hemen Ozan’a ücretsiz başvuru yapın, 7/24 tahsilat yaparak nakit akışınızı hızlandırın!

Ozan Business ve SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.

Hemen Başvur

Formu doldurun, yetkili danışmanlarımız 1 gün içinde sizi arasın.

Kişisel verileriniz, Aydınlatma Metni kapsamında işlenmektedir.