Beyaz Eşya Sektöründe Online Tahsilat

22 Mayıs 2023

Türkiye’nin en yüksek hacimli sektörlerinden biri beyaz eşya sektörüdür. Ana ürün üretiminden destek aparat ve ekipman üretimine kadar yüz binlerce modelin bulunduğu bu sektör; satış oranları açısından da bir o kadar geniş çaplıdır. Dolayısıyla sistemde yer alan firmalar ve bayilik, alt bayilik temsilleri için de oldukça geniş bir kapsamdan söz etmek mümkündür. 

Bu yüzden üretimi ve tüketimi bu denli yoğun olan beyaz eşya sektöründe, alım-satım için ödeme sistemleri her geçen gün önem kazanmıştır. Bu önemi gözeten Ozan online tahsilat sistemleriyle, tüm sektörlerde olduğu gibi beyaz eşya sektöründe de tahsilat sistemlerinizi hızlı, pratik ve güvenilir hale getirebilirsiniz.

Beyaz Eşya Sektöründe Online Tahsilatın Önemi Nedir? 

Sektörel istihdam hacmi 600.000’i aşan ve kullanıcı oranı milyonlara ulaşan beyaz eşya sektöründe tahsilat yapmak da zamanla farklı nitelikler kazanmıştır.

Online tahsilat sistemleri firmaların aracı firmalar, tüketiciler ve diğer ödeme yapacak kesimler için hızlı, güvenli ve pratik alternatifler yaratmasını sağlar. Online kanallar üzerinden sunulan bu tahsilat sistemleri ile birkaç dakika içinde ödeme almak ve aktarım yapmak mümkündür.

Beyaz eşya sektöründe online tahsilatın önemli detaylarından biri de tercih edilen hizmetler noktasında ortaya çıkar.  Online tahsilat hizmeti alınan markaların, alanda profesyonel ve deneyimli temsilciler olması oldukça kritik bir unsurdur. Hem son tüketiciler hem aracı firmalar hem de bayi ve alt bayiler için ödeme sistemlerine kolay erişerek hızlı kullanım sağlamak önemli ihtiyaçlardan biridir.

Ozan’ın sunduğu online tahsilat sistemleri sayesinde, beyaz eşya sektörü için ödeme almak artık çok kolay! Güvenli, hızlı, kolay kullanım özellikli ve yeni nesil niteliklere sahip online tahsilat sistemleri, geleneksel ödeme yöntemlerinin aksine her sektör için farklı teknolojik çözümler sunar.

Beyaz Eşya Sektöründe Online Tahsilat Sürecine Etki Eden Faktörler Nelerdir? 

Beyaz eşya sektöründe yaşanan önemli aksaklıkların başında ödeme döngülerini oluşturamamak yer alır. Bu duruma sebep olan faktörlerden ilki ödeme sistemlerinin geleneksel yöntemlerden ibaret olmasıydı. Ancak yeni nesil online sistemlerle bu sorun ortadan kaldırıldı ve online tahsilatın avantajlarından faydalanılan bir dönem başladı. Zorlu ve geleneksel ödeme alımlarının aksine, online tahsilat sistemleri sayesinde beyaz eşya sektörünün kritik sorunlarından biri çözülmüş oldu. 

Beyaz eşya sektöründe online tahsilat sektörüne etki eden faktörlerin en önemlisi hizmet için tercih edilen markadır. Çünkü firmaların, online tahsilat hizmeti alacağı markanın bu alanda donanımlı, deneyimli, güvenilir ve işlevsel olması şarttır. Beyaz eşya firmaları online tahsilat sistemleri için hizmet tercihi yaparken, markalar arasında bu nitelikleri taşıyan alternatifleri değerlendirmelidir. 

Beyaz Eşya Sektörü Ozan Sayesinde Nasıl Daha Kolay Tahsilat Yapar? 

Ozan online tahsilat sistemi ile beyaz eşya sektöründe hizmet veren markalar bayi tahsilat sistemi, B2C tahsilat sistemi ve muhasebe entegrasyonu sayesinde online kanallardan ödeme alımını her açıdan kolaylaştırabilir. 

Beyaz eşya sektöründe müşterilerinizin ve bayilerinizin ihtiyaçlarını online tahsilat sistemi ile kolaylaştırırken aynı zamanda süreç desteği ve güvenlik garantörlüğü sağlayan Ozan ile online tahsilatta yeni nesil çözümlere erişebilirsiniz. 

Bayi Tahsilat Sistemi 

Bayi ve alt bayi yönetimi sırasında en önemli detay, merkezin ödeme almaya yönelik güvenli ve hızlı çözümler sunmasıdır. Bu ihtiyaçlara aynı anda cevap veren sistemlerin başında online tahsilat yer alır. Beyaz eşya sektöründe bayi tahsilat sistemi kullanan firmalar, bayi yönetiminde avantaj sağlar. Çünkü bu sistemler sayesinde bayi ve alt bayilerden ödeme almak güvenilir ve hızlı şekilde kurgulanabilir.

B2C Tahsilat Sistemi 

Son alıcı veya son tüketici olarak adlandırılan kesim ile üretici ve satıcı firmalar arasındaki ticarete B2C ticaret adı verilir. Bu modelin temel özelliği, alımların hacmindeki genişlik ve müşteri portföyünün bireysel olmasıdır. Söz konusu özellikler ödeme sistemlerindeki güvenlik, konfor, kolaylık ve hız beklentilerini de yükseltir. Beyaz eşya sektöründe online tahsilat sistemi kullanan şirketler için B2C modeliyle satış sırasında kritik fırsatlar elde etmek mümkündür. 

ERP / Muhasebe Programları ile Entegrasyon 

Muhasebe programları, işletme yönetiminde kayıt sürecinin kritik ihtiyaçları listesinde yer alır. Bu programların entegrasyon özellikleri sayesinde, muhasebeleştirme süreçleri işlemlerle eş zamanlı şekilde gerçekleşir. Ancak bu işlevden yararlanmak için tahsilat sistemlerinin uyumlu olması gerekir. Böylece ERP/muhasebe programları ile entegre işlemler yapılır ve işletmenin muhasebe süreçleri kolaylaşır. 

Beyaz Eşya Sektörü İçin Online Tahsilatın Avantajları Nedir? 

Beyaz eşya sektöründe online tahsilat sistemi kullanmanın avantajları genel olarak şu şekilde sıralanabilir: 

  • Nakit akışında denge sağlanır.
  • Bayilerden düzenli ödeme alımı kolaylaşır. 
  • Farklı bankalarla çalışılsa bile raporlamada üst düzey dengeleme mümkün hale gelir. 
  • B2C modeli için son tüketicinin ödeme yapması kolaylaşır. 
  • KVKK’ya uygun ödeme alımları yapılır. 
  • Her şube için ayrı POS edinmek gerekmez ve maliyet azalır. 

Uzun vadeli ödeme sistemlerinin aksine, anlık ve güvenli ödemenin en verimli versiyonu online tahsilat sistemlerini kullanmaktır. Ozan sayesinde beyaz eşya sektöründe online tahsilat sistemlerine kısa sürede ve uluslararası standartlara uygun şekilde ulaşabilirsiniz. Siz de Ozan’a hemen ücretsiz başvuru yapın, yeni nesil tahsilat sistemlerinin avantajlarından yararlanmaya başlayın!

Ozan Business ve SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.

Hemen Başvur

Formu doldurun, yetkili danışmanlarımız 1 gün içinde sizi arasın.

Kişisel verileriniz, Aydınlatma Metni kapsamında işlenmektedir.