Dijital Kredi Nedir? Dijital Kredi ile Nasıl Ödeme Yapılır?

6 Şubat 2024

Son yıllarda finans dünyasında yaşanan teknolojik gelişmeler ile birlikte kullanılan ödeme yöntemlerinde de önemli değişimler yaşanmıştır. Sanal ortamda yapılan alışverişlerde kullanıcıların sıklıkla tercih ettiği yöntemlerden biri de dijital kredidir.

Kredi kartı limitleri konusunda yaşanan sıkıntıları ortadan kaldıran dijital kredi kavramı ve dijital kredinin kullanımı ile ilgili bilmeniz gereken tüm detaylara yazımızın devamından ulaşabilirsiniz.

Dijital Kredi Nedir?

Dijital kredi; hızlı ve pratik bir şekilde internet üzerinden başvurulan ve yine internet üzerinden onay alınarak kullanıma hazır hale gelen kredi türüdür. Mobil kredi veya hızlı kredi gibi farklı isimlerle de bilinen dijital kredi, kısa vadeli bir çözümdür.

Dijital kredi almak için banka şubelerine gitmeye veya evrak tamamlamaya gerek yoktur. Banka veya finans kurumları tarafından sunulan dijital kredilerin başvuruları hızlı bir şekilde onaylanır ve kredi tutarı aynı gün başvuru sahibinin hesabına yatar.

Dijital Kredi Nasıl Çalışır?

Dijital kredi, geleneksel kredilere benzer şekilde çalışır. Ancak geleneksel krediden farklı olarak dijital kredide başvuru sürecinden onay aşamasına kadar tüm işlemler online olarak ilerler.

Dijital kredi başvurusu yapan kişinin kredi geçmişi ve diğer finansal verileri algoritma tarafından analiz edilir. Başvuru sahibinin kredi almasında herhangi bir sakınca görülmezse, kredi tutarı banka hesabına yatırılır.

Dijital kredi başvuruları online olarak yapılır. Kimlik bilgileri ve çalışma detayları sisteme girildikten sonra, kredi sağlayan kuruluş tarafından başvuru değerlendirilir ve kredinin onayına karar verilir. Genellikle düşük miktarlarda ve kısa vadeli olarak sunulan dijital krediler faizi ile birlikte, belirlenen vade içinde geri ödenir.

Dijital Kredi Nasıl Kullanılır?

Bankalar veya ödeme çözümü şirketleri tarafından sunulan dijital kredilerin kullanımı oldukça pratiktir. Kredi ihtiyacı olan kişi, bankaların online kanalları veya ödeme çözümü sunan şirketler aracılığıyla kolayca kredi başvurusu yapabilir. Başvurunun onaylanmasının ardından kredi tutarı kişinin banka hesabına transfer edilir.

Dijital Kredi ile Nasıl Ödeme Yapılır?

Dijital kredide kredi tutarları, onay sürecinin ardından başvuru sahibinin banka hesabına yatırılır. Dolayısıyla tüketiciler alışveriş, fatura ödemeleri gibi farklı ihtiyaçları için dijital krediye başvurabilir.

Özellikle sanal ortamda yapılan alışverişlerde kredi kartı limitleri yetersiz kaldığından dijital kredi tercih edilmektedir. Kullanıcılar alışverişleri sırasında kredi kartı limitleri ile ilgili sorun yaşamamak adına dijital kredi başvurusu yapar ve satın almak istedikleri ürünler için kolayca kredi kullanabilir.

Bankaya Gitmeden Dijital Kredi Alınabilir Mi?

Tüketicilerin dijital kredi almak için bankaya gitmesine gerek yoktur. Dijital kredi başvuruları online olarak yapılır ve kullanıcılar banka şubesine gidip sıra beklemeye gerek kalmadan kolayca kredi başvurusunda bulunabilir.

Dijital Kredi Almanın Masrafları Bulunuyor Mu?

Kullanıcıların başvuru yaptıkları kredi türüne göre değişen masraf ve faizler bulunur. Aynı zamanda sigorta bedeli gibi farklı ödemeler de kredi masrafları arasında yer alır. Bu nedenle her kredi türünde olduğu gibi dijital kredi kullanmadan önce de başvuru sahibinin kredi ile ilgili koşulları, ödeme planını ve ekstra masrafları dikkatlice inceleyerek başvuru yapması oldukça önemlidir.

Dijital Kredi Kullanarak Ödeme Yapmanın Faydaları Nelerdir?

Dijital kredi kullanımının ve dijital kredi ile ödeme yapmanın birçok avantajı bulunur. Öncelikle kullanıcıların dijital kredi başvurusu yapmak için bankaya gitmesine gerek yoktur. Bankaların mobil uygulamaları ve internet bankacılığı kanalları ile hızlı ve kolay bir şekilde kredi başvurusu yapılabilir.

Dijital kredinin önemli avantajlarından biri de düşük miktarlarda kredi alabilmektir. Dijital krediler çoğunlukla online alışverişte, kredi kartı limitlerinin yetersiz kaldığı durumlarda kullanılır. Bu sayede kullanıcılar, taksit sayıları veya kredi kartı limitinde sorun yaşamadan, dijital kredi kullanarak kolaylıkla ödeme yapabilir.

Dijital kredinin bir diğer avantajı da kredi geçmişi olmayan kişiler tarafından da kullanılabilmesidir. Düşük faiz oranlarına sahip olan ve kredi notunu olumlu yönde etkileyen dijital krediler, geniş yelpazedeki kişiler tarafından kullanılabilir.

Ozan FijiCash Çözümü

İşletmeler ve müşterileri için farklı ödeme çözümleri sunan Ozan, FijiCash çözümü ile POS cihazı gerekmeksizin kredi kartı ile anında ödeme almayı sağlar. Tedarikçi veya bayilik sistemi ile çalışan ve kartı ile nakit ödeme ya da tahsilat yapmak isteyen işletmeler için özel olarak geliştirilen FijiCash çözümü 7 gün 24 saat nakit tahsilat garantisi ve kolaylığı sağlar.

Siz de ödeme sistemlerinde farklı finansal çözümlerden yararlanmak için hemen Ozan’a ücretsiz başvuru yapın FijiCash’in alıcı ve satıcılar için sunduğu avantajlardan anında yararlanmaya başlayın!

Ozan Business ve SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.

Hemen Başvur

Formu doldurun, yetkili danışmanlarımız 1 gün içinde sizi arasın.

Kişisel verileriniz, Aydınlatma Metni kapsamında işlenmektedir.