E-Ticaret İçin Sanal POS Nedir? Nasıl Alınır?

21 Ağustos 2023

Günümüzde insanların ticaret yapma şekli büyük oranda değişti. Artık bir ürün veya hizmet almak için fiziki olarak bir yere gitmeyi bırakın satıcıyı görmemize bile gerek yok! Peki, e-ticaret bu kadar gündemdeyken e-ticarette nasıl ödeme alındığını hiç düşündünüz mü? Aslında cevap fiziki olarak yaptığınız ödemelerden çok farklı değil.

Fiziki POS cihazları ile aynı işleve sahip olan Sanal POS, e-ticaret satışlarınız için ödeme almanızı sağlayan hizmettir. E-ticaret için sanal POS kullanımının detayları ve avantajları ile ilgili bilmeniz gereken tüm detayları yazımızın devamında bulabilirsiniz.

E-Ticaret İçin Sanal POS Nedir?

Ticaretin gerçekleşebilmesi için alıcı ile satıcı arasında bir ödeme ilişkisinin gerçekleşmesi gerekir. İşte sanal POS alıcı ile satıcı arasında binlerce kilometre mesafe varken bile ödemenin gerçekleşmesini sağlayan hizmettir.

Sanal POS uygulamasını, hemen her gün kullandığınız POS (Point of Sale) cihazının sanallaştırılmış bir versiyonu olarak düşünebiliriz. Tek fark olarak fiziki POS cihazından kartı geçirerek sisteme yüklediğiniz bilgileri sanal POS uygulamasında dijital ortama girmeniz gerekir.

Bir e-ticaret sitesi kurmak istiyorsanız öncelikle sanal POS uygulamasını sitenize entegre etmeniz çok önemlidir. Çünkü sitenize giren kullanıcıların beğendikleri ürünü anında alabilmeleri gerekir. Ayrıca sanal POS sayesinde para transferi de çok hızlı bir şekilde gerçekleşir ve site sahibi olarak siz de yaptığınız satışın karşılığını anında alırsınız. Böylece işlerinizin devamlılığı sağlanır ve ticaretiniz hızlı bir şekilde yürür.

E-Ticaret İçin Sanal POS’un Avantajları Nelerdir?

İnternet aracılığı ile bir ürün veya hizmet satışı yaparken sanal POS uygulamaları kullanmanın birçok avantajı bulunur. E-ticaret için sanal POS’un avantajları şunlardır:

  • Sitenizin ziyaretçileri 7/24 ürünlere ve hizmetlere erişebildiği ve satın alabildiği için online mağazanız hep aktif olur. Böylece sürekli kazanmaya devam edebilirsiniz.
  • Online güvenlik sertifikalarına ve finansal teknolojilere bağlı olarak sanal POS işlemleri oldukça kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleşir. Bu da sitenizi kullanan insanların memnuniyetini artırır.
  • Bir sanal POS hizmeti olarak işlem takibi de oldukça kolaylaşır. Her satışı, ödemeyi ve gönderimi kolayca görüntüleyebilir ve verileri unutma ya da eksik girme gibi insani hatalara yer bırakmadan raporlayabilirsiniz.

E-ticarette sanal POS kullanmanın diğer avantajları arasında farklı para birimleri ile ödeme alabilme, kolay kullanım ve yüksek güvenlik önlemleri yer alır.

E-Ticaret İçin Sanal POS’u Kimler Kullanabilir?

İnternet üzerinden bir ürün veya hizmet satışı yapan herkes sanal POS uygulamalarını kullanabilir. Sanal POS sistemleri için herhangi bir yaş sınırı yoktur.

Sanal POS’u e-ticaret yapan, sanal mağaza sistemine sahip büyük veya küçük işletmelerin tamamı kullanabilir. Yalnızca sanal POS entegrasyonunu yapan aracı şirkete o sitede e-ticaret yapılacağını ispat etmeniz gerekir. Bunun için farklı şirketler farklı belgeler isteyebilmektedir.

E-Ticaret İçin Sanal POS Nasıl Alınır?

Günümüzde e-ticaret yapan işletmelerin sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Bunun için sitelerini e-ticarete açmak isteyen birçok insan e-ticaret entegrasyonları ile ilgili daha çok soru sormaktadır. Bu sorulardan en önemlisi ise “Sanal POS nasıl alınır?” sorusudur.

Sitenize sanal POS entegrasyonu yapmak için öncelikle bir ödeme yöntemi şirketine başvurmanız gerekir. Hizmet sağlayıcıyı seçerken şirketin Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından onay almış olmasına özellikle dikkat etmelisiniz. Sanal POS hizmet sağlayıcıya başvuru yaptıktan sonra, sitesini kurduğunuz şirketin türüne göre değişen belgeleri tamamlamanız gerekir. Sanal POS alımı için gerekli belgeler farklı türlerdeki şirketler için şöyle sıralanabilir:

  • Şahıs şirketleri veya ortaklı şirketler için:
    • Şirketin vergi levhası
    • Şahsın veya ortakların nüfus cüzdanı örnekleri
    • Yetkililerin imza sirküleri
    • Ortaklık varsa ortaklık sözleşmesi
  • Şirket ticari ortaklı ise:
    • Ticari sicil gazetesi fotokopisi
    • İmza sirküleri
    • Vergi levhası

Sanal POS başvurusunun ardından yapılması gereken diğer işlem de sanal POS eklenecek web sitesinin SSL kurulumunu tamamlamaktır. SSL sertifikası, web sitesi ile kullanıcı arasındaki bağlantıların güvenli ortamda iletilmesini sağlar. Eğer web sitesinde SSL sertifikası yoksa müşteri güveni sağlanamaz.

E-Ticarette Sanal POS Nasıl Kullanılır?

Günlük hayattaki ticari işlemlerde nakit para yerine daha çok kredi veya banka kartı kullanılmaktadır. E-ticarette de sanal POS uygulaması ile kredi kartı kullanımı çok kolaydır. Bunun için sitenizin arayüzüne ya da içerik yönetim sistemine sanal POS uygulamasını entegre etmeniz gerekir.

Entegrasyon için sanal POS uygulamasını aldığınız şirketten teknik destek alabilirsiniz. Böylece ziyaretçileriniz istedikleri ürünün ya da hizmetin ödeme sayfasına gittiklerinde sanal POS uygulamasıyla karşılaşıp hızlı, güvenilir ve kolay bir şekilde ödeme yapabilirler.

E-Ticaret İçin Sanal POS Hizmetini Kimler Sağlamaktadır?

E-ticaret siteleri için sanal POS hizmeti veren birçok dijital ödeme yöntemi şirketi bulunur. Ödeme yöntemi şirketlerinin geliştirdiği sanal POS uygulamalarını, ek hizmetlerini ve tüm kartlarla uyumluluğunu kullanmak için şirketlerle anlaşma sağlamanız gerekir.
Ozan’ın sağladığı sanal POS hizmeti hem işletme hem de müşteriler için birçok avantaja sahiptir. Anlaşılır ve kolay arayüzü, Fraud önleme sistemi, dövizle tahsilat yapma avantajı ve tahsilat tamamlama servisi (TTS) ile Ozan Sanal POS, her duruma karşı ticaretinizin sorunsuz devam etmesini sağlar!

E-Ticaret İçin Sanal POS Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?

Bir dijital finans uygulaması olarak sanal POS’u doğru ve efektif kullanmak için dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. E-ticaret için sanal POS alırken dikkat edilmesi gerekenler aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  • Sanal POS almak için tercih ettiğiniz şirketin BDDK tarafından onaylı olduğuna emin olmalısınız.
  • Bazı ödeme yöntemi şirketleri sanal POS uygulamasını kullanan işletmelerden yıllık ücret almaktadır. Sanal POS almadan önce hizmet sağlayıcının yıllık ücretlerini inceleyebilir ve size uygun olanı tercih edebilirsiniz.
  • Her ne kadar ödeme işlemlerini kolaylaştırsa da sanal POS uygulamaları için şirketler komisyon almaktadır. Komisyon oranları şirket tercihinizde etkili olabilir.
  • Müşterilerin ödeme güvenliği için sanal POS uygulamasından önce sitenizde mutlaka SSL sertifikası olmalıdır. Bu sertifika bilgilerin gizli kalmasını sağlar ve kullanıcıları korur
  • Sanal POS uygulamasının tüm kredi ve banka kartları ile uyumlu olmasına dikkat etmeniz gerekir. Böylece hem ülke hem de dünya geneline hitap edebilirsiniz.
  • İşlem sürekliliği için para transfer hızına dikkat etmeniz gerekir. Bazı ödeme sistemleri parayı işlemden birkaç gün sonra yatırmaktadır.

E-Ticaret İçin Sanal POS Komisyon Oranları Nelerdir?

Sanal POS hizmet sağlayıcıları size sunduğu özelliklere, sanal POS uygulamasının kapsamına ve ek hizmet seçeneklerine göre farklı komisyon oranlarına sahiptir. Bu komisyonlar sanal POS uygulaması her kullanıldığında, yani her satış yapıldığında işletmeden alınır. Genel olarak şirketlerin belirlediği komisyon oranları yüzde 1,5 ile 5 arasındadır. Ozan Sanal POS ise yüzde 0,99’dan başlayan komisyon oranları işletmelerin tahsilat döngülerini kolaylaştırmayı sağlar.

E-Ticaret İçin Sanal POS Ödemelerinde Bloke Süresi Kaç Gündür?

E-ticaret üzerinden bir ürün ya da hizmet sattığınızda alıcı tarafın yaptığı ödeme birkaç gün sonra hesabınıza yatabilir. Bu durum kişisel ya da kurumsal hesap akışlarını düzenlerken veya raporlarken bazı sorunlara yol açabilir. Sanal POS sağlayıcınız bu süre içerisinde paradan kendi komisyon oranını düşer ve size öyle teslim eder.

E-ticaret için sanal POS ödemelerinde bloke süresi hizmet sağlayıcıya göre değişiklik göstermekle birlikte, çoğunlukla muhasebeleşme tarihinin ardından 2 günlük bloke süresi bulunur.

Ozan Sanal POS ise ertesi gün ödeme avantajıyla satışınızdan bir gün sonra ödemeleri hesabınıza aktarır. Ozan Sanal POS’un sunduğu avantajlardan yararlanmak için oturduğunuz yerden başvuru ve evrak işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz! Siz de hemen Ozan’a ücretsiz başvuru yapın, tahsilat döngünüze hız kazandırın!

Ozan Business ve SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.

Hemen Başvur

Formu doldurun, yetkili danışmanlarımız 1 gün içinde sizi arasın.

Kişisel verileriniz, Aydınlatma Metni kapsamında işlenmektedir.