Kart BIN Sorgulama (Bank Identification Number) Banka Kimlik Numarası Nedir? Nasıl Sorgulanır?

11 Mart 2024

Kredi ve banka kartlarının üzerinde kart numarası, son kullanma tarihi ve CVV kodu gibi pek çok bilgi bulunur. Kart BIN numarası da kredi kartı üzerinde bulunan bilgiler arasındadır ve kart sahibi ve bankanın tespit edilmesini sağlar.

Ürün veya hizmet satın alırken oldukça önemli olan ve ödeme süreçlerinin sorunsuz bir şekilde ilerlemesini sağlayan kart BIN numarası, kredi ve banka kartlarının kimliğidir.

Banka Kimlik Numarası (BIN) Nedir?

“Bank Identification Number” kelimelerinin kısaltması olan BIN, Türkçede “Banka Kimlik Numarası” anlamına gelir. Banka Kimlik Numarası (BIN), kredi ve banka kartlarının ait olduğu bankayı gösterir.

Kredi kartı numaraları 16 haneden oluşur. Bir kredi veya banka kartının ilk altı hanesi kart BIN numarasını gösterir. BIN numarası; kartın hangi bankaya tanımlı olduğu, kullandığı ödeme altyapısı ve türü gibi kart özellikleri hakkında bilgi verir.

BIN numarasının doğru bir şekilde tanımlanması, ödeme işlemlerinin güvenliği ve sahtecilik işlemlerinin önüne geçmek açısından oldukça önemlidir.

Kart BIN Sorgulama Nasıl Yapılır?

Online alışverişler sırasında işletmelerin, müşterinin kullandığı kartın hangi bankaya ait olduğunu ve kullandığı ödeme altyapısını anlaması kart BIN sorgulama işlemiyle mümkündür. Ödeme ekranında müşteri kart numarasının ilk 6 hanesini girdiğinde, kartın özellikleri ile ilgili bilgilere ulaşılabilir.

Özellikle online ödeme alan işletmeler için kart BIN sorgulama süreçleri son derece önemlidir. Kart BIN sorgulaması, işletmelerin ödeme sayfalarına entegre edilerek çalışır. Bu entegrasyon sayesinde müşteri ödeme sayfasında kart bilgilerini girdiğinde, kartın bankası ve logosu ekranda otomatik olarak görünür. Kullanılan kartın bankası belirlenir ve kartın özelliklerine göre farklı ödeme seçenekleri müşteriye sunulur.

Kart BIN sorgulaması ile hem kullanıcıların güvenliği hem de işletmelerin avantajlı ödeme seçeneklerini müşterilerine sorunsuzca ulaştırması sağlanır. Ancak BIN sorgulama servisinin doğru bir şekilde çalışması için sürekli güncellenmesi gerekir. Alışverişler sırasında müşteri kartlarının geçerliliğini doğrulamak ve karta tanımlı kampanyaları müşteriye aktarmak için BIN sorgulama servisi oldukça önemlidir.

Kredi Kartı BIN Listesi

Tüm bankaların güncel BIN listesine Ozan BIN Sorgulama geliştirici dokümantasyon sayfasından ulaşabilirsiniz.

Ozan Özel Çözümler

İşletmelerin, özellikle online ödemelerde müşterilerine güvenli ödeme altyapısı sunabilmesi son derece önemlidir. Ozan, her işletmeye özel olarak tasarlanan ödeme çözümleri sayesinde farklı ve özel tahsilat yöntemlerini müşterilerinize sunmanızı sağlar.

Ozan’ın güvenilir tahsilat altyapısına ek olarak, işletmenizin ihtiyaçlarına göre yenilikçi ödeme çözümlerinden yararlanabilirsiniz. Siz de hemen Ozan’a ücretsiz başvuru yapın, ödeme ve tahsilat konusundaki tüm ihtiyaçlarınıza aynı anda çözüm bulun!

Ozan Business ve SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.

Hemen Başvur

Formu doldurun, yetkili danışmanlarımız 1 gün içinde sizi arasın.

Kişisel verileriniz, Aydınlatma Metni kapsamında işlenmektedir.