Kart Saklama Uygulaması Nedir?

9 Ocak 2024

Dijitalleşmenin hız kazanmasıyla birlikte ödeme yöntemleri de bu doğrultuda değişiklik göstermiştir. Kullanıcıların büyük çoğunluğu son yıllarda online alışverişi tercih etmektedir. Online alışverişler, kart saklama uygulamalarının pratikliğini ortaya çıkarmıştır.

Kullanıcıların kart numarası, ad-soyad ve son kullanma tarihi girmesine gerek kalmadan ödeme yapmasını sağlayan uygulamalara kart saklama adı verilir. Kart saklama uygulaması ile müşterilerin veya bayilerin kredi kartı bilgileri güvenle saklanır ve her seferinde kredi kartı bilgileri girmelerine gerek kalmaz.

Kart Saklama Uygulaması Nasıl Çalışır?

Kart saklama uygulamaları, kullanıcıların ödeme için her defasında kredi kartı bilgilerini girmesine gerek kalmadan, güvenli ortamda kart bilgilerini sağlayan bir çözümdür. Öncelikle tüketici, ödeme ekranında kart bilgilerini girer ve kartının güvenle saklanması için onay verir. Böylece bir sonraki alışverişlerini kayıtlı kartını seçerek yapabilir.

Kart saklama çözümünü tercih eden kullanıcılar, bir sonraki alışverişlerinde ödeme ekranına geldiklerinde tek çekim veya taksitli ödeme seçeneklerinden birini tercih ederek, kayıtlı kartları üzerinden ödeme yapabilir. Kullanıcıya gönderilen 3D Secure şifresi ile güvenli bir şekilde ödeme işlemi tamamlanır.

Kart Saklama Uygulamasının Avantajları

Kart saklama uygulamasının en önemli avantajı kullanıcılara zaman kazandırmasıdır. Aynı zamanda ödeme ekranında girilen banka veya kredi kartı bilgilerindeki hata yapma ihtimalini de ortadan kaldırır. Kullanıcı kayıtlı kartını seçtiği için, ödeme işlemi hızlı ve pratik bir şekilde gerçekleşir.

Kart saklama uygulamaları tekrarlı alışverişler için de pratik bir çözümdür. Bu sayede müşteriler üyelik, aidat veya abonelik gibi düzenli ödemelerini otomatik olarak yapabilir.
Alışveriş deneyimini kolaylaştıran kart saklama çözümünün işletmeler için önemli avantajlarından biri de müşteri sadakatini artırma ve tekrarlayan alışverişleri teşvik etmesidir.

B2B Ödemelerde Kart Saklama Uygulaması

B2B ödemelerde kart saklama uygulamasının tercih edilmesi oldukça önemlidir. İşletmeler, bayilerinden alması gereken düzenli ödemeleri, kart saklama uygulaması ile güvenli ve pratik bir şekilde tahsil edebilir.

Kart saklama uygulaması aynı zamanda hem ödeme yapan hem de alıcı taraf için oldukça güvenlidir. B2B ödemelerde kart saklama çözümünün kullanılması; kart bilgilerinin güvenli bir şekilde saklanması, tahsilat süreçlerinin hızlanması ve pratikliği sayesinde işletmeler arası ticari ilişkilerin güçlenmesini sağlar.

Bayi Tahsilat Yönetiminde Kart Saklama Uygulaması

Bayi tahsilatlarının yönetimi ve düzenli olması, işletmeler için oldukça önemlidir. Tahsilat sürecinin verimli ve güvenli bir şekilde yürütülmesi ise kart saklama uygulaması ile mümkündür.

Düzenli olarak bayilerinden ödeme alması gereken işletmeler kart saklama uygulamasını kullanarak hem işletmeleri hem de bayileri için avantajlı bir tahsilat ortamı yaratabilir. Bayiler güvenli bir altyapıda saklanan kart bilgileri ile kolayca ödeme yaparken, işletmeler de tahsilatlarını tek ekran üzerinden düzenli olarak takip edebilir.

Kart Saklama Uygulaması Güvenli Mi?

Kart saklama uygulamasında, kullanıcıların kart bilgileri satış yapılan şirketler tarafından kaydedilmez. Bu sayede veri güvenliği önlemi alınır ve müşterinin kart bilgilerinin çalınması gibi olumsuz durumların önüne geçilir.

Kullanıcı, ödeme ekranına geldiğinde kayıtlı kartını seçer ve 3D Secure ile ödeme yapar. Bu sayede güvenli bir şekilde ödeme işlemi gerçekleşir. Ancak kullanıcıların kart saklama uygulaması kullanırken PCI-DSS sertifikasına sahip ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası onayları kurumları tercih etmesi önemlidir.

Kart Saklama Uygulaması POS Entegrasyonu Sağlıyor Mu?

Kart saklama uygulaması POS’a entegre edilerek kullanılabilir. Online tahsilat sistemlerinde kart saklama uygulaması, sanal POS entegrasyonu yapılarak kullanılır. Bu sayede kullanıcılar, online alışverişlerinde kayıtlı kart bilgileri ile pratik bir şekilde ödeme yapabilir.

Kart saklama uygulaması fiziksel POS entegrasyonu ile de kullanılabilir. Böylece müşteriler fiziki alışverişleri sırasında, kasada telefon numaralarını paylaşarak kayıtlı kartları ile ödeme işlemini gerçekleştirebilir.

Kart Saklama Uygulaması Hangi Kart Türleri İçin Geçerli?

Kart saklama uygulaması; banka kartı, kredi kartı, ön ödemeli kart ve sanal kartlar da dahil olmak üzere Visa, Mastercard, Troy ve UnionPay altyapısına sahip tüm kart türleri için geçerlidir.

Ozan Kart Saklama Çözümleri

İşletmenizin B2B tahsilatları ve sanal POS hizmetlerinde Ozan kart saklama çözümlerinden faydalanarak müşterilerinize güvenli ve pratik bir ödeme ortamı sağlayabilirsiniz.
Müşterileriniz, bayileriniz ve işletmeniz için birçok avantajı bulunan kart saklama uygulaması, Ozan Sanal POS ve Ozan Bayi Tahsilat Sisteminin özellikleri arasında yer alır. Ozan kart saklama çözümlerinde müşterilerinizin veya bayilerinizin kart bilgileri PCI-DSS Level 1 standardında saklanır. Aynı zamanda kullanıcılar 3D Secure sistemi ile ödeme yapar. Böylece üst düzey güvenlik önlemleri sağlanır.

Siz de online alışverişlerin vazgeçilmez bir parçası olan kart saklama uygulamasını kullanmaya başlamak için hemen Ozan’a ücretsiz başvuru yapın, Ozan Sanal POS ve bayi ile tahsilat çözümlerinde müşterilerinizin ödeme süreçlerini verimli hale getirin!

Ozan Business ve SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.

Hemen Başvur

Formu doldurun, yetkili danışmanlarımız 1 gün içinde sizi arasın.

Kişisel verileriniz, Aydınlatma Metni kapsamında işlenmektedir.