Kredi Kartı ile Uzaktan Ödeme Alınabilir Mi?

9 Ocak 2024

Günümüzde alışveriş alışkanlıklarımızın değişmesi ile birlikte online tahsilat yöntemlerinin de önemi artmıştır. İşletmelerin farklı kanallar üzerinden hem yüz yüze hem de online tahsilat yapabilmesi satışlarını artırabilmesi için oldukça önemlidir.

Alışverişlerin daha çok çevrim içi platformlar üzerinden gerçekleşmesi işletmeleri, sanal POS gibi yöntemler ile uzaktan ödeme almaya yönlendirmiştir. Kredi kartı ile uzaktan ödeme yöntemleri ve bu yöntemlerin avantajlarını yazımızda sizin için bir araya getirdik.

Kredi Kartı ile Uzaktan Ödeme Nedir?

Kredi kartı ile uzaktan ödeme, fiziki olarak mağazaya gitmeden, mobil cihazlar aracılığıyla veya çevrim içi platformlar üzerinden yapılan ödemedir. Uzaktan ödeme yapılabilmesi için sanal POS cihazlarına entegre edilen farklı ödeme yöntemleri kullanılır.

Kredi kartı ile uzaktan ödeme sayesinde müşteriler, fiziki olarak mağazanıza gelmeden de alışveriş yapabilir. Bu sayede işletmeler, 7 gün 24 saat kesintisiz olarak satış yapmaya devam eder.

Kredi Kartı ile Uzaktan Ödeme Nasıl Çalışır?

Kredi kartı ile uzaktan ödeme alma, sanal POS, link veya QR kod gibi ödeme yöntemleri aracılığıyla gerçekleştirilir. Sanal POS, online mağazanızda veya e-ticaret sitenizde satış yapmanızı sağlar. QR kod veya link ile ödeme yöntemlerinde ise ürün veya hizmetlerinize özel oluşturduğunuz kod veya linkler ile satış yapabilirsiniz.

Kredi kartı ile uzaktan ödeme yönteminde, ödeme yapılacak sayfa müşteriye herhangi bir iletişim kanalı ile iletilir. Müşteri, internet üzerinden ödeme bağlantısına tıklayarak kredi kartı bilgilerini girer. 3D Secure yöntemi kullanılarak hızlı, kolay ve güvenilir bir şekilde ödeme işlemi tamamlanır.

Kredi Kartı ile Uzaktan Ödeme Yöntemleri

Kredi kartı ile uzaktan ödeme yöntemleri arasında sanal POS, link ile ödeme ve QR kod ile ödeme gibi yöntemler yer alır.

Sanal POS

Tüm banka ve kredi kartları ile online olarak ödeme yapılmasını sağlayan araç sanal POS’tur. Sanal POS, fiziki POS ile yapılan her türlü işlemin, online ortamda gerçekleşmesini sağlar.
7 gün 24 saat kesintisiz tahsilat yapmanızı sağlayan sanal POS, işletmeniz için farklı avantajlara da sahiptir. Farklı para birimleri ile ödeme alma, e-ticaret platformları ile entegrasyon ve güvenli ödeme sayfası, sanal POS’un avantajları arasında yer alır.

QR ile Ödeme

Yeni nesil online tahsilat sistemleri arasında yer alan QR kod veya karekod ile ödeme, fiziki veya online olarak kullanılabilen bir ödeme yöntemidir. QR kod ile ödeme almak isteyen işletmenin öncelikle QR kod haline getirdiği sayfayı müşterisi ile fiziki veya iletişim kanalları aracılığıyla paylaşması gerekir. Ardından müşteri, QR kodu taratarak ödeme sayfasına ulaşır.
QR ile ödeme yönteminde müşterinin işletme ile kredi kartı bilgilerini paylaşmasına gerek kalmaz. Özellikle son yıllarda en çok tercih edilen ödeme yöntemlerinden biri olan QR kod ile ödeme; hızlı, güvenilir ve temassız ödeme çözümlerinden biridir.

Link ile Ödeme

Link ile ödeme, özellikle bireysel ürün ve hizmet satışları için kullanılan pratik ödeme yöntemlerinden biridir. Link ile ödeme yönteminde işletmeler, ürün veya hizmetleri için özel olarak hazırladıkları linkleri müşterileri ile paylaşır. Ödeme sayfasına ek olarak satıcı burada ürün veya hizmetinin detaylarını da müşterisi ile paylaşabilir.

Satıcı, ödeme linkini müşterisi ile e-mail, SMS veya diğer iletişim kanalları aracılığıyla paylaşabilir. Müşteri, ödeme ekranında kredi veya banka kartı bilgilerini girerek satın alma işlemini gerçekleştirir. Link ile ödeme yönteminin en önemli avantajı herhangi bir web sitesi, mağaza veya POS cihazına ihtiyaç duymadan tüm kanallardan ödeme almanızı sağlamasıdır.

Kredi Kartı ile Uzaktan Ödemenin Avantajları

Kredi kartı ile uzaktan ödemenin hem müşteriler hem de işletmeler için birçok avantajı bulunur. Bu avantajlar aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  • Müşterilere farklı ödeme seçenekleri sunulur.
  • İşletmenin günün her saati, dilediği yerden satış yapmasını sağlar.
  • Tahsilatlar, geleneksel yöntemlere kıyasla çok daha hızlı ve pratiktir.
  • PCI-DSS sertifikası ile müşterilerin kart bilgileri güvenle saklanır.
  • Güvenli ödeme altyapısı sayesinde tahsilat riskleri ortadan kalkar.
  • WhatsApp, e-mail veya SMS gibi farklı kanallardan ödeme almayı sağlar.
  • Muhasebe sistemlerine entegre edilen ödeme yöntemleri ile işletmelerin muhasebe ve raporlama işlemleri hızlanır.
  • Farklı para birimleri ile ödeme alınabilir.

Ozan Sanal POS Çözümleri ile Online Tahsilat Çok Kolay

Ozan Sanal POS çözümleri, farklı ödeme yöntemleri ile işletmelerin online tahsilat sistemlerini kolaylaştırır. Sanal POS, QR kod veya link ile ödeme yöntemlerini kullanarak hızlı, kolay ve güvenilir tahsilat yapmanın avantajlarından yararlanabilirsiniz.

Ozan Sanal POS çözümleri, 7 gün 24 saat satış yapmanızı ve tüm tahsilat işlemlerinizi güvenilir ve sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmenizi sağlar. Güvenli kart saklama, 3D Secure ve sahteciliğe karşı koruma gibi güvenli ödeme çözümleri de Ozan Sanal POS’un avantajları arasında yer alır.

Siz de işletmenizde yeni nesil tahsilat yöntemlerini kullanmak ve müşterilerinize farklı ödeme çözümleri sunmak için hemen Ozan’a ücretsiz başvuru yapın, online ödeme çözümleri ile tahsilat risklerinizi azaltın!

Ozan Business ve SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.

Hemen Başvur

Formu doldurun, yetkili danışmanlarımız 1 gün içinde sizi arasın.

Kişisel verileriniz, Aydınlatma Metni kapsamında işlenmektedir.