Onaylı Fatura Finansmanı Nedir? Kimler Kullanabilir?

21 Aralık 2023

İşletmeler için nakit akışı ve finansal süreçlerin verimliliği en önemli noktalar arasında yer alır. Onaylı fatura finansmanı da her ölçekten işletmenin nakit yönetimi ve likidite için başvurduğu bir finansal çözüm olarak karşımıza çıkar. Onaylı fatura finansmanı, işletmelerin finansal süreçlerindeki döngüyü hızlandırarak erken tahsilat imkanı elde etmesini sağlar.

Onaylı Fatura Finansmanı Nedir?

Onaylı fatura finansmanı, bir işletmenin ürün veya hizmet alımları için oluşturulan faturalarının alıcı onayı alınarak, finans kurumları veya bankalar aracılığıyla erken ödemeyle nakde çevrilmesidir. Tedarikçilerin faturalarını erken tahsil edebilmesini sağlayan onaylı fatura finansmanında fatura lehtarı olan alıcının talebi üzerine süreç başlar ve tedarikçinin faturalarını iskonto etmesi sağlanır.

Onaylı Fatura Finansmanı Kimler İçin Uygundur?

Alıcı ve tedarikçi ilişkileri için etkili bir çözüm olan onaylı fatura finansmanı küçük, orta ve büyük ölçekli tüm işletmeler için uygundur.

Oteller ve tedarikçileri, cafe / restoranlar ve tedarikçileri, eğitim kurumları ve tedarikçileri, marketler ve tedarikçileri, mobilya sektöründe hizmet veren işletmeler ve tedarikçileri, emlak ve nakliyat sektöründe hizmet veren işletmeler ve tedarikçileri onaylı fatura finansmanı kullanabilir.

Alıcı – Tedarikçi Ticaretinde Onaylı Fatura Finansmanının Önemi

Hem alıcılar hem de tedarikçiler için önemli bir finansal çözüm olan onaylı fatura finansmanı, işletmelerin finansman sorununu ortadan kaldırır.

Alıcılar İçin Onaylı Fatura Finansmanının Önemi

Alıcılar, onaylı fatura finansmanı ile ürün veya hizmet satışı sonrası düzenlenen faturalarını erken ödeyerek maliyet avantajı elde edebilir. Aynı zamanda onaylı fatura finansmanı alıcı işletmenin nakit akışını düzenlemesini sağlar. Alıcılar, erken ödeme ile birlikte satın alma süreçlerini ve tedarikçileri ile olan ilişkilerini güçlendirebilir.

Tedarikçiler İçin Onaylı Fatura Finansmanının Önemi

Onaylı fatura finansmanının tedarikçiler açısından en önemli avantajı erken tahsilat imkanı sağlamasıdır. Tedarikçiler onay fatura finansmanı çözümü ile birlikte tahsilat süreçlerini kısaltabilir ve tahsilat risklerini en aza indirebilir. İşletmelerine nakit akışı sağlayarak likidite ihtiyaçlarını en hızlı şekilde karşılayabilirler. Bu da işletmenin büyüme stratejisini olumlu olarak etkiler.

Onaylı Fatura Finansmanının Nakit Akışına Etkisi

Her sektörden işletme için en önemli unsurlardan biri nakit akışının düzenli olmasıdır. Onaylı fatura finansmanı ile işletmeler nakit akışlarını düzenleyerek finansal süreçlerindeki riskleri minimum seviyeye indirebilir.

Onaylı fatura finansmanı alıcıların tedarikçilerine olan ödemelerini daha erken vadede yapmasını ve bu sayede nakit akışının hızlanmasını sağlar. Beklenmedik ödeme ve harcamalar için erken ödeme imkanı elde eden işletmeler likiditeyi artırarak finansal risklerini ortadan kaldırabilir.

Nakit akışının hızlı olması, işletmelerin büyümelerine de katkı sağlar. Alıcılar tedarikçileri ile olan ilişkilerini güçlenirken, daha hızlı nakde ulaşan tedarikçiler üretim ve dağıtım süreçlerini daha kolay yönetebilir.

Onaylı Fatura Finansmanı Çözümü: Ozan FijiCash

Ozan FijiCash; tedarikçilerin erken tahsilata ulaşmasını sağlayan ve nakit akışını hızlandıran bir onaylı fatura finansmanı çözümüdür. FijiCash, işletmelerin herhangi bir POS terminali olmadan da kart ile satış yapmasını ve alıcının ödemelerini ertesi gün tahsil edebilmesini sağlar. Böylece kart ile nakit tahsilatı yapmak mümkün hale gelir.

Ozan FijiCash sayesinde alıcılar, POS cihazı olmasa dahi kart ile alışveriş yapabilir ve kartının sunduğu taksitli ödeme gibi farklı seçeneklerden yararlanabilir. Tedarikçiler ise al veya hizmet satışlarından doğan alacaklarını ertesi gün tahsil ederek nakit akışlarını hızlandırabilir.

İşletmelerin finansman sorununu ortadan kaldıran FijiCash çözümünü kullanmak için siz de hemen Ozan’a ücretsiz başvuru yapın, nakit akışınıza hız kazandırın!

Ozan Business ve SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.

Hemen Başvur

Formu doldurun, yetkili danışmanlarımız 1 gün içinde sizi arasın.

Kişisel verileriniz, Aydınlatma Metni kapsamında işlenmektedir.