Online Rent A Car Ödemesi Tahsil Edin

19 Ocak 2023

Tahsilatta yeni nesil çözümlerin her geçen gün alternatif kazanması, nitelikli hizmet almak isteyenlere avantaj sağlıyor. Rent a car sektörünün temsilcileri için de tahsilat yöntemlerini çeşitlendirmek, potansiyel ve mevcut müşterilerin tercih sebebi olmaktadır.

Özellikle online tahsilat sistemleri edinen markaların, daha fazla tercih edildiği biliniyor. Çünkü kullanım pratikliği ve güvenilir aktarım için online tahsilat sistemlerinin sahip olduğu özellikler beklentileri karşılıyor.

Rent a car sektörü, araç kiralama ve satış hizmetlerinin sunulduğu çalışma alanıdır. Ülkemizin en dinamik ve sirkülasyonu en yüksek sektörlerinden biri olan rent a car hizmetlerinde, tahsilat sistemlerinin çeşitlendirilmesi avantaj sağlar.

Hizmet sağlayıcıların müşterilerine sunduğu kiralama ve satış hizmetlerinden önce ya da sonra hızlı ödeme imkanı ihtiyaç haline gelmiştir. Bu ihtiyacın karşılanması için rent a car sektörü son yıllarda online tahsilat sistemlerine yüksek oranlı bir geçiş yaptı. Online rent a car ödemesi ile hizmetten faydalananlar birkaç dakika içinde ödemelerini yaparak güvenilir aktarım olanaklarını kullanabilir. 

Rent A Car Sektöründe Online Tahsilat Sistemi Nedir? Ne İşe Yarar? 

Araç kiralama online ödeme sistemleri, rent a car firmalarının hizmet kapasitesini arttırır. Bu sektörün temsilcileri için online tahsilat sistemlerinin prestij avantajı sağladığı bilinmektedir. Kısa süre içinde ödeme aktarımı gerçekleştirmeyi mümkün kılan online sistemler, araç kiralama ve satış sırasında vakit tasarrufu sağlar.  

Rent a car hizmet sağlayıcıları ve acentelerin entegrasyon özellikli tahsilat sistemleri edinmesi, yönetim araçlarının işlevselliğini ön plana çıkarır. Ortak tahsilat hesapları üzerinden veya şubeye tanımlı hesaplar ile anında ödeme imkanı mümkün hale gelir. 

Online sistemlerin getirdiği pratik kullanım, zaman yönetimi, güvenilir dijital ortam ve entegre hesap avantajları, son yıllarda rent a car sektörünün tahsilatta online sistem tercihini arttırmıştır.  

Online tahsilat sistemi; müşterilere verilen hizmetin ardından ya da ön ödemeli hizmetlerde ödeme aktarımının yapılmasını sağlar. 3D Secure kapsamında yapılan aktarım işlemleri hem müşteri hem de hizmet sağlayıcı güvenliğini garanti eder. 

Kişisel verilerin ve bankacılık bilgilerinin korunması, online tahsilatta birincil beklentidir. Hizmet sağlayıcılar bu koruma kapsamının hem kendi hesaplarına hizmet etmesinden hem de bu güvenilirliği müşterilerine sunmaktan faydalanır. 

Rent a Car Sektöründe Chargeback (Ters İbraz) 

Rent a car online tahsilat işlemleri söz konusu olduğunda kullanılan kavramlardan biri de chargeback kavramıdır. Ters ibraz olarak adlandırılan bu işlem, temelde ödeme itirazını temsil eder. 

Mail order sistemi kullanılarak yapılan aktarımlarda, şifre talebi olmamışsa veya müşteriler firma ile sorun yaşayıp ödeme işlemini iptal etmek isterse, müşterilerin itiraz hakkı saklıdır. Yani rent a car hizmeti için ödeme yapan kişiye, aktarıma ilişkin olarak SMS veya şifre gönderimi gerçekleşmezse, hesap ya da kredi kartı sahibi itiraz edebilir.  

Chargeback talebi oluşturan müşteri veya firmalar, bankanın iade işlemi başlatmasıyla ücreti geri alır. Chargeback ile ödemeyi geri alan müşteriler, haksız yere itiraz ederse rent a car firması hukuki süreçler sonunda işlemi iptal ettirebilir. 

Ters ibraz işlemleri için gereken en önemli unsur, işlem sırasında 3D Secure şifresinin gönderilmemesidir. Eğer rent a car hizmeti alan kredi kartı sahibine, ödeme yaparken şifre gönderilmezse, hizmet sağlayıcı ücreti iade etmekle yükümlüdür.  

Rent a Car Sektörü Ozan Sayesinde Nasıl Daha Kolay Tahsilat Yapar? 

Araç kiralama, online ödeme imkanlarının her geçen gün alternatif kazandığı sektörler arasında yer alır. Ozan iş birliği ile araç kiralama hizmeti sunan acenteler, kolay tahsilat yöntemlerinden yararlanabilir. Çünkü Ozan tahsilat sistemleri hem hizmet sağlayıcıları hem de müşterilerini güvence altına alır.  

3D Secure özelliğiyle tahsilat gerçekleştiren Ozan tahsilat sistemleri, chargeback riski olmadan rent a car firmalarının ödeme almasını sağlar. Böylece iade sürecinin getirdiği zaman ve nakit kaybı olmadan, müşterilerinize güvenilir hizmet sağlayabilirsiniz. Otomotiv sektörü online tahsilat sistemlerinde alanın lideri Ozan hizmetlerinden faydalanabilir; nitelikli hizmetin avantajını yaşayabilirsiniz. 

Bayi Tahsilat Sistemi 

Hizmet sektöründe ihtiyaç duyulan tahsilat yöntemlerinden biri de bayi tahsilat sistemleridir. Bir marka, firma veya işletmenin acente ya da bayileri arasında ödeme sirkülasyonu sağlaması gerekir. Bu sirkülasyonun güvenilir şekilde sağlanması için online tahsilat sistemleri kullanılır. Böylece kısa sürede ve güvenli ödeme avantajından yararlanmak mümkün hale gelir.

Ozan, bayiler arası ödeme aktarımları başta olmak üzere, tahsilat işlemlerini güvenli bir ortamda gerçekleştirir. Merkez yönetim ve bayiler arasındaki mali döngünün vakit yönetim avantajıyla ve korumalı sistemlere dayalı olarak gerçekleştirilmesi önem taşır. Böylece mali yönetim araçlarında dijital sistem tercihinin imkanlarından faydalanılabilir. Ozan rent a car temsilcilerinin bayilikleri arasında da tahsilat döngüsünün güvenilir şekilde sağlanması için nitelikli hizmet sunar. 

B2C Tahsilat Sistemi 

Araç kiralama ve satış hizmetlerinde müşterilerinin ödemelerini hızlı ve güvenli biçimde tahsil etmek isteyen firmaların ilk tercihi Ozan B2C tahsilat sistemi ile hızlı ve güvenli ödeme sistemlerini edinerek hizmet kapasitenizi artırabilir, müşterilerinize güvenli, hızlı ve kolay ödeme yöntemleri sunabilirsiniz.  

ERP / Muhasebe Programları ile Entegrasyon 

Muhasebe programları, işletme yönetiminde mali takibin kolaylığına hizmet eder. Cari hesaplardan kasa takibine, bankacılık hesaplarından tahsil süreçlerine kadar her kategori, muhasebe programlarıyla kontrol edilebilir.

Bu programların entegrasyon özelliği, son yıllarda e-dönüşüm kapsamındaki işlevsel yeniliklerden biridir. Entegrasyon özelliği sayesinde tahsilat sistemlerine entegre olan ERP/muhasebe programları, tahsil edilen ödemelerin kayıtlara otomatik işlemesini sağlar.

Tahsilat sistemlerinin de tıpkı muhasebe programları gibi entegre özellikte olması gerekir. Ozan hizmeti sayesinde hem tahsilat süreçlerinizi güvenli ve hızlı şekilde yönetebilir hem de muhasebe entegre özelliğinden faydalanabilirsiniz. Kullandığınız ERP/muhasebe programlarına entegre olabilen Ozan online tahsilat sistemleri, mali hareketlerinizin de otomatik olarak işlenmesine hizmet eder.

Rent A Car Sektöründe E-Tahsilat Sisteminin Avantajları 

Ülkemizin en önemli sektörleri arasında yer alan rent a car hizmetleri, tahsilat süreçlerinin pratik kullanıma ihtiyaç duyduğu çalışma alanlarından biridir. Bunun temel sebebi özellikle toplu kiralama ve satın alma talebi alan firmaların ödeme aktarımlarını güvenle gerçekleştirme ihtiyacıdır. Bu talebi nitelikli şekilde karşılayan Ozan iş birliği sayesinde güvenilir tahsilatın avantajlarını yaşayabilirsiniz. 

Rent a car sektöründe e-tahsilatın ilk ve en önemli avantajı aktarım güvenliğidir. Hem hizmet sağlayıcılar hem de müşteriler, e-tahsilat sisteminin koruması altında ödeme aktarımı gerçekleştirir. 

Öte yandan e-tahsilat sistemleri hızlı ve pratik kullanım özelliğine sahiptir. Bu sayede sirkülasyonu yüksek bu sektörün mali işlem hacmi büyüse de iş yükü otomatik olarak azalır. Son olarak e-tahsilatta entegrasyon özelliği içeren hizmetler mali kayıt ve takip sürecini kolaylaştırır. Yani muhasebe/ERP programlarına uyumlu hizmet sunan e-tahsilat sistemleri kullanılırsa, işletme yönetim araçlarının niteliği de arttırılır.  

Ozan tarafından sunulan online tahsilat çözümleri sayesinde hem güvenilir hem de pratik kullanım özellikli hizmet ayrıcalığına erişin! Aynı zamanda entegrasyon özellikli tahsilat sistemleri sağlayan Ozan iş birliği ile yönetim araçlarının entegrasyon imkanlarından faydalanın ve iş yükünüzü azaltın! Siz de tahsilat süreçlerinizi kolaylaştırmak için Ozan’a hemen ücretsiz başvuru yapın!

Ozan Business ve SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.

Hemen Başvur

Formu doldurun, yetkili danışmanlarımız 1 gün içinde sizi arasın.

Kişisel verileriniz, Aydınlatma Metni kapsamında işlenmektedir.