Ozan Shopify Ödeme Entegrasyonu

19 Aralık 2022

Shopify, kendi internet mağazanızı oluşturup ürünlerinizi sergileyip satmanızı sağlayan bir e-ticaret yazılımıdır. Dünyanın her yerinden ve internete sahip her cihazdan ulaşılabilen Shopify, Türkiye’deki satıcılar tarafından da rağbet gören bir platformdur. 

İnternet üzerinden ürün satın alacak kullanıcılar ödeme yöntemlerinin kolay, hızlı ve güvenilir olmasını önemserler. Ödeme sürecinin sağlıklı bir şekilde yürütülebilir olması, satışların ve kazancın artırılmasındaki temel faktörlerden biridir. 

Shopify altyapısını kullanarak ürünlerini Türkiye’den satmak isteyen kullanıcıların temel sorunu, ödemelerin nasıl güvenli ve kolay bir biçimde alınacağıdır. 

Shopify Ödeme Entegrasyonu Nedir?

Shopify entegrasyonu, bünyesinde barındırdığı sanal POS uygulaması sayesinde dünyanın her yerinden, zaman ve mekan fark etmeksizin ödeme alabilmenizi sağlayan sistemlerdir. Shopify mağazanız üzerinden ödeme alabilmeniz için ödeme entegrasyonu kullanmanız gerekir. 

Ödeme entegrasyonu; ticaret platformlarının güvenilirliği için oldukça önem teşkil ettiğinden, Shopify bu konuda çok titiz davranmakta ve az sayıda kuruluşla çalışmaktadır. Shopify ile çalışan ve Türkiye adına ödeme entegrasyonu sağlayan sayılı şirketlerden biri de Ozan Elektronik Para Anonim Şirketi’dir.

Shopify Ödeme Entegrasyonu Nasıl Yapılır?

Shopify ödeme entegrasyonunuzu Ozan ile saatler içerisinde yapabilirsiniz. Ozan’ın Ozan Shopify Sanal POS başvuru formunu eksiksiz bir şekilde doldurup, Ozan tarafından istenen gerekli evrakları sisteme yükledikten sonra başvurunuz Ozan’ın uyum ekipleri tarafından detaylı ve hızlı bir şekilde kontrol edilir. Gerekli kontroller yapılıp sunulan evrakların doğru olduğu tasdiklendikten sonra oldukça kısa bir süre içerisinde Sanal POS entegrasyon işleminiz tamamlanır.

Shopify Ödeme Entegrasyonu Ne İşe Yarar?

Shopify ödeme entegrasyonu; ürünlerinizin ödemelerini 7/24, hızlı ve güvenilir bir şekilde almanızı sağlar. Aynı zamanda müşterilerinize farklı kartlardan veya taksitli ödeme alma gibi avantajlı seçenekler sunabilir, güvenli ödeme seçenekleri sayesinde müşteri hacminizi artırabilirsiniz. 

Ozan Shopify Ödeme Entegrasyonu Nedir?

Ödeme entegrasyonu imkanı sunan kuruluşlar, Shopify altyapısını kullanan işletmelere tek tip ve alternatifsiz çözümler sunar. Ozan’ın ödeme entegrasyonu ise Shopify altyapısını kullanan işletmelerin karşılaştığı sorunlara çözüm olarak mağazalara özel kişiselleştirilmiş seçenekler sunar. 

Ozan’ın işletmelere sunduğu Shopify Sanal POS entegrasyon avantajları şu şekilde sıralanabilir:

  • Hızlı ve güvenilir bir şekilde 7/24 ödeme alma imkanı
  • Alınan ödemelerin tahsilini günlerce beklemeden ertesi gün, 7 gün ve 12 gün gibi esnek ödeme valörleri
  • Tüm kredi kartlarıyla uyumlu bir şekilde çalışma fırsatı
  • 3D Secure ile güvenli ödeme süreçleri
  • Farklı para birimleri ile ödeme alma imkanı
  • Kullanımı kolay, sade bir şekilde tasarlanmış sanal POS yönetim paneli
  • İstenilen formatta hızlı bir şekilde gelişmiş raporlama imkanı
  • Güvenilir kart saklama seçeneği
  • Muhasebe programlarına kolayca entegre edebilme opsiyonu

Ozan Özelleşmiş Ödeme Sayfası Nedir?

Ozan’ı diğer Shopify entegrasyonu sağlayan kuruluşlardan ayıran en önemli özellik, her mağazaya ayrı olarak sunulan özelleşmiş ödeme sayfalarıdır

Özelleşmiş ödeme sayfasında; mağazaya özel alan adı, kafa karışıklığına son veren ödeme metodu, kullanıcıların satın alma sayfasında bilgi ve kargo süreçlerini tekrardan görüntüleyebilme imkanı, kartların bilgi güvenliğinin sağlanması gibi birçok özellik bulunur. 

Özelleşmiş ödeme sayfasının mağazalara sağladığı özelliklerin detaylı açıklaması şu şekildedir:

Özelleşmiş Ödeme Linki

Shopify altyapısını kullanan mağazalara ödeme yapılırken kullanıcı, mağazanın ödeme entegrasyonu için çalıştığı kuruluşun adının geçtiği bir ödeme sayfasına yönlendirilir. 

Kullanıcı ödeme için yönlendirildiği sayfanın alan adında mağazanın ismini göremediğinden güvenlik açısından şüpheye düşebilir. Yaşanan bu durum mağaza satışlarına olumsuz olarak yansır.

Ozan mağazalar adına yaşanan bu olumsuz durumu ortadan kaldırır. Ödeme sayfalarını mağazalar adına özelleştirip ödeme sayfalarının alan adında sadece mağazanın ismini geçirir. Böylelikle kullanıcı ödeme yaparken mağaza dışında başka bir kuruluş adıyla karşılaşmadan ve mağazanın sayfasından ayrılmadan güvenilir bir şekilde ödemesini yapabilir. 

Size Ait Ödeme Sayfası

Mağazaların ve ödeme yapmak için yönlendirilen kullanıcıların karşılaştığı başka bir sorun ise ödeme sayfalarının, ödeme entegrasyonu sağlayan kuruluşlar tarafından adeta bir reklam panosu haline getirilmesidir. 

Kullanıcının ödeme sayfalarında mağazanın kendi logosu yerine ödeme kuruluşunun oldukça büyük boyutlardaki logosuyla karşılaşması, kullanıcı için mağazadan ayrıldığı hissini doğurur.

Ozan ise ödeme sayfalarında yalnızca mağazaların kendi logosunu kullanır. Ödeme sayfasının alan adında sadece mağaza adının geçmesi ve mağaza logosunun bulunması; kullanıcı için bütün süreçlerin mağazadan ayrılmadan halledildiğini gösterir. 

Ozan’ın kullanıcılara güven veren mağazalara özel kişiselleştirilmiş ödeme sayfaları sayesinde mağazalar, kullanıcı kitlesini genişletme imkanına sahip olur. 

Kolaylaştırılmış Ödeme Metodu

Ödeme entegrasyonu sunan bazı kuruluşlar mağazalara, ödeme sayfalarında kredi kartıyla ödeme dışında kendilerine ait cüzdan uygulaması ile ödeme seçeneğini de bulundururlar. Kredi kartı dışında ödeme entegrasyonu sunan kuruluşun cüzdan uygulaması ile ödeme seçeneğini de gören kullanıcılar adına kuşkulu bir durum oluşuyor. Kullanıcılar için kafa karışıklığına neden olan cüzdan ile ödeme seçeneği mağazalar için de dezavantajlı durum oluşturuyor. 

Ozan’ı kullanan mağazaların ödeme sayfalarında sadece kredi kartıyla ödeme seçeneği bulunur. Böylelikle ödeme sayfaları kullanıcılar için daha anlaşılır hale gelir.

Ödeme Adımları

Ozan’ın mağazalar adına tasarladığı akılcı ve konforlu çözümler sayesinde kullanıcılar ödeme sayfasına geçtiklerinde, Shopify altyapısıyla birebir uyumlu şekilde ödeme öncesi adımları tekrardan görüntüleyebilecekleri butonları görebilir. 

Bilgi, kargo ve ödeme şeklinde görülebilen bu adımlar Ozan tarafından sağlanan kolaylıklar arasında yer alır. 

Ödeme Sırasında Sepet Kontrol

Ozan’ın ileride mağazaların kullanımına sunacağı ödeme sırasında sepet kontrol özelliğiyle birlikte kullanıcılar sepetlerini ödeme yapacakları sırada özet ekranı şeklinde görüntüleyebilecek. Ozan’ın sunacağı bu özellik, kullanıcıların konforu açısından rahatlatıcı bir uygulama olacaktır.

Güvenli Ödeme

Sahtecilik önleme sistemi olan fraud kontrolü ve kullanıcıların bilgi güvenliğini sağlayan PCI-DSS Level 1 standartları sunan Ozan, ödemelerin güvenilir bir şekilde yapılmasını sağlar.

Ozan Shopify Sanal POS çözümünü Shopify App Store’da buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz:

Ozan ile Özel Ödeme Periyodu

Ödeme entegrasyonu sağlayan çoğu kuruluş, mağazalara tek bir ödeme periyodu sunuyor. 

Mağazaların parasal hareket alanını daraltan bu tekli ödeme periyodu yöntemine karşın Ozan hem ödeme periyotlarını hem de ödenecek fiyatları mağazaların yararına olacak şekilde işletmelere sunmaktadır. Ozan’ın özel ödeme periyodu sayesinde mağazalar böylelikle daha rahat bir mali süreç geçirebilir.

Ozan ile Özel Komisyonlar

Ozan diğer ödeme entegrasyonu sunan firmaların tek tip komisyon miktarları yerine mağazalara özel komisyon oranları belirler. Bu sayede işletmelerin faydası maksimize edilir. 

Siz de Ozan’ın Shopify ödeme entegrasyonunun mağazalara özel kişiselleştirilmiş özelliklerinden faydalanmak ve Ozan’ın sunduğu akılcı, konforlu, hızlı ve güvenilir ödeme çözümlerini denemek için hemen Ozan’a ücretsiz başvuru yapın!

Daha fazla bilgiye Shopify Sanal POS sayfasından ulaşabilirsiniz.

Ozan Business ve SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.

Hemen Başvur

Formu doldurun, yetkili danışmanlarımız 1 gün içinde sizi arasın.

Kişisel verileriniz, Aydınlatma Metni kapsamında işlenmektedir.