Parçalı Ödeme Nedir?

9 Ocak 2024

Tüketici alışkanları ve ödeme yöntemlerinin hızla değiştiği son dönemde, müşterilere farklı ödeme çözümleri sunmak işletmeler için büyük önem kazanmıştır. Parçalı ödeme de bu çözümlerden biridir.

Ürün veya hizmet satışı için ödenmesi gereken ücretin birkaç seferde ve farklı yöntemler kullanılarak ödenmesine parçalı ödeme denir. Parçalı ödeme yöntemi sayesinde tüketiciler yüksek hacimli alışverişlerini çok daha rahat bir şekilde yapabilir. Hem alıcılar hem de satıcılar için avantajları bulunan parçalı ödeme ile işletmeler nakit akışlarını hızlandırırken, alıcılar da rahat ve esnek ödeme süreçlerinden faydalanabilir.

Parçalı Ödeme Nasıl Çalışır?

Tüketicilerin büyük satın alımlarını belirli bir süre içinde farklı yöntemlerle ödemesini sağlayan parçalı ödeme geleneksel ödeme yöntemlerine bir alternatif olarak ortaya çıkmıştır.

Müşteri, satın almak istediği mal veya hizmet için ödeme yaparken, tutarın tamamını değil, bir kısmını öder. Kalan ödemeler ise parçalı olarak ve farklı yöntemler ile alınabilir. Müşterilerin tek seferde büyük meblağlar ödemesinin önüne geçen parçalı ödeme çözümü, işletmenin iş sürekliliğini devam ettirirken, müşterilerin de işletmeye olan bağlılığını artırır.

Parçalı Ödeme Yöntemleri

Yüksek tutarlı harcamaları erişilebilir hale getiren parçalı ödeme yöntemleri tüketici ihtiyaçlarına ve tercihlerine göre değişiklik gösterebilir.

Kredi kartı, nakit ödeme ve taksit seçenekleri parçalı ödeme yöntemleri arasında yer alır. Alıcıların nakit akışını yönetebilmesi ve bütçelerini kontrol edebilmesini sağlayan parçalı ödeme yöntemi işletmelerin de tahsilat süreçlerini kolaylaştırmasına yardımcı olur.

Parçalı Ödemenin Avantajları

  • Parçalı ödemenin hem müşteriler hem de işletmeler için birçok avantajı bulunur.
  • Büyük satın alımları daha erişilebilir hale getirir.
  • Tüketicilere ödeme esnekliği sağlar.
  • Müşterilerin bütçe planlaması yapmasını ve beklenmedik harcamaların önüne geçmesini sağlar.
  • İşletmelerin nakit tutma kapasitesini artırır.
  • Satıcıların tahsilat süreçlerini hızlandırır ve daha düzenli ödeme almasını sağlar.
  • Müşterinin, işletmeye olan bağlılığını artırır.
  • Potansiyel müşterileri satın almaya teşvik eder.

Ozan Parçalı Ödeme Çözümleri

Alıcılar ve işletmeler için birçok avantaj sunan parçalı ödeme, değişen tüketim alışkanlıkları sebebi ile işletmeler için hayati önem taşıyan bir çözüm haline gelmiştir. Tüketici taleplerine uygun olarak esnek ödeme yöntemleri sunan parçalı ödeme, işletmelerin de tahsilat risklerini ortadan kaldırır.

Alıcı ve satıcıların ödeme ve tahsilat süreçlerini kolaylaştıran Ozan FijiCash çözümü de parçalı ödemede olduğu gibi alıcının ödeme şartlarını belirleyebildiği ve satıcının POS cihazı olmasa bile kredi kartının taksit seçeneklerinden yararlanabildiği bir ödeme çözümüdür.

FijiCash çözümünün satıcılar için en büyük avantajı nakit tahsilat garantisi sağlamasıdır. Satıcılar, POS cihazı olmadan tüm mal veya hizmet satışlarından doğan alacaklarını nakit olarak tahsil edebilir. Taksitlendirme imkanı sayesinde müşterilere ödeme kolaylığı sağlanırken aynı zamanda müşteri sadakati de artar.

Siz de potansiyel müşterilerinizi artırmak ve tahsilat süreçlerinizi hızlandırmak için hemen Ozan’a ücretsiz başvuru yapın, FijiCash çözümünün sunduğu avantajlardan yararlanmaya başlayın!

Ozan Business ve SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.

Hemen Başvur

Formu doldurun, yetkili danışmanlarımız 1 gün içinde sizi arasın.

Kişisel verileriniz, Aydınlatma Metni kapsamında işlenmektedir.