Sanal POS Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

21 Ağustos 2023

Gün geçtikçe daha fazla sayıda insan e-ticaret kanallarını tercih etmektedir. Çünkü e-ticaretin oturduğunuz yerden alışveriş yapabilme, istediğiniz ürün veya hizmet için farklı markalarda karşılaştırma yapabilme ve ürünün adresinize teslim edilmesi gibi birçok avantajı bulunuyor.

Peki, kendi sitenizi nasıl bir e-ticaret sitesine dönüştürüp ödeme alabileceğinizi ve hedef kitlenizi geliştirebileceğinizi biliyor musunuz? Cevap basit, bir sanal POS uygulamasını sitenize entegre ederek! Peki, sanal POS alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz? Sanal POS alırken dikkat etmeniz gereken tüm detaylara yazımızın devamından ulaşabilirsiniz.

Sanal POS Nedir?

Sanal POS, günlük hayatta sıkça tercih ettiğiniz POS (Point of Sale) cihazının dijital hali olarak özetlenebilir. Fiziki POS cihazından farklı olarak kartı bir yerden çekmeniz değil, istenilen kart bilgilerini ilgili bölümlere girmeniz gerekir. Girdiğiniz bilgilerin doğruluğu kontrol edildikten sonra satış işlemi gerçekleşir ve ürün ya da hizmet bedeli hesabınızdan düşer.

Sanal POS’u Kimler Kullanabilir?

E-ticaret yolu ile bir ürün ya da hizmet satışı yapmak isteyen her türlü şahıs ya da ortaklı firma kendine sanal POS uygulaması alabilir. Üstelik sanal POS alabilmek için kendinize ait bir sitenin olması da gerekmez.

E-ticaret amacı ile kurulan pazaryerlerinde kendi ürün veya hizmetinizin satışını yapmak için de sanal POS alabilirsiniz. Ayrıca fiziki bir mağazası olan ancak ödeme işlemlerini daha güvenli bir şekilde gerçekleştirmek isteyen firmalar da sanal POS uygulamalarını tercih edebilir.

Sanal POS Nasıl Alınır?

Günümüzdeki ticaret algısı genel olarak e-ticarete evrilmiştir. Bu nedenle varlığını sürdürmek isteyen her firma e-ticaret opsiyonu sunmak zorundadır. E-ticarete başlangıç da sanal POS entegrasyonu ile mümkün olur. Peki, sanal POS nasıl alınır?

Sanal POS almak için öncelikle e-ticaret sitenizde SSL sertifikası bulunması gerekir. SSL sertifikası, sanal POS entegrasyonu yapan birçok firmada sunulan bir hizmettir. Daha sonra gerekli belgeleri toplayarak tercih ettiğiniz hizmet sağlayıcı firmaya başvurmalısınız. Eğer belgeleriniz ve siteniz uygunsa sanal POS entegrasyonunuz uzaktan gerçekleştirilir.

Sanal POS Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?

Sanal POS hizmeti vermek için bir ödeme yöntemi firmasıyla anlaşma yapmalısınızdır. Ancak bu anlaşmayı yaparken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Sanal POS alırken dikkat edilmesi gerekenler aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  • Sanal POS entegrasyonu yapan birçok firma komisyon alır. Bu komisyon alımı her kullanımda, yani her satış işleminde gerçekleştirildiği için size ek olarak fazla maliyete neden olabilir. Bu nedenle tercih edeceğiniz sanal POS hizmet sağlayıcının komisyon oranına dikkat etmelisiniz.
  • Bazı entegratör firmalar kullanıcılarından yıllık kullanım ücreti almaktadır. Ödeme yöntemi firması tercihi yaparken bu noktada firmanızın geleceği için yıllık kullanım ücreti almayan entegratörler tercih edebilirsiniz.
  • Sanal POS uygulamasının ödemeyi, aldıktan kaç gün sonra hesabınıza yatırdığı önemlidir. Bloke süresi ne kadar kısa olursa hesap akışını kontrol ve takip etmeniz o kadar kolaylaşır
  • Türkiye ve dünya genelinde farklı altyapıya sahip birçok kart bulunur ve insanlar bu kartlarla ödeme yapmayı tercih edebilir. Sanal POS uygulamanızın tüm altyapılarla uyumlu olması bu açıdan daha geniş bir kitleye hitap etmeniz demektir.

 

Firmanızın web sitesine sanal POS uygulaması entegre etmeniz e-ticaret için büyük bir adımdır. Sanal POS uygulamasını edinmeden önce ise güvenilir ve profesyonel bir hizmet sağlayıcı tercih etmeniz gerekir.

Ozan’ın sunduğu Sanal POS; tüm kredi ve banka kartları ile uyumluluğu, dövizle ödeme opsiyonu, yüzde 0,99’dan başlayan komisyon oranı ve satışın ertesi gün ödeme avantajıyla işiniz kadar sizi de düşünür. Siz de hemen Ozan’a ücretsiz başvuru yapın ve e-ticarete bir adım önde başlayın!

Ozan Business ve SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.

Hemen Başvur

Formu doldurun, yetkili danışmanlarımız 1 gün içinde sizi arasın.

Kişisel verileriniz, Aydınlatma Metni kapsamında işlenmektedir.