SMS ile Tahsilat Nedir?

9 Nisan 2024

SMS ile tahsilat; işletmelerin müşterilerinden alacakları ödemeleri, online ödeme linkinin yer aldığı bir SMS ile tahsil etmesini sağlayan mobil ödeme yöntemlerinden biridir. SMS ile ödeme alma yönteminde e-ticaret sitesine veya sanal POS entegrasyonuna gerek yoktur.

Link ile ödeme alma sisteminin bir parçası olan SMS ile tahsilat yöntemi, müşterilerin hızlı, kolay ve güvenilir bir şekilde ödeme yapmasını sağlar. İşletmeler de SMS ile ödeme sayesinde zamandan tasarruf edebilir.

SMS ile Nasıl Ödeme Alınır?

SMS ile ödeme alma yönteminde ilk olarak satıcı, ödeme linkinin bulunduğu bağlantıyı müşterisine SMS üzerinden gönderir.

Mesajın içeriğinde müşterinin ürün veya hizmet için ödemesi gereken tutar yer alır. Müşterinin ödeme yapmak için farklı bir web sitesini ziyaret etmesine gerek yoktur, yalnızca SMS üzerinde yer alan linke tıklamak yeterlidir.

Link ile ödeme alma hizmetinin bir parçası olan SMS ile tahsilat yönteminde müşteri, mesajda yer alan ödeme linkine tıklayarak birkaç dakika içinde ödeme işlemini tamamlayabilir.

SMS ile Ödeme Almanın Avantajları Neler?

Tahsilat süreçlerini hızlandıran SMS ile ödeme almanın hem işletmeler hem de müşteriler için birçok avantajı bulunur.
SMS ile ödeme almanın avantajları şunlardır:

  • Hızlı ve Kolay Ödeme: SMS ile ödeme yöntemi, işletmelerin müşterilerinden hızlı ve kolay bir şekilde ödeme almasını sağlar. Müşterilerin ödeme yapmak için farklı bir web sitesine girmesine gerek yoktur. Aynı zamanda mağaza satışlarında da uzun kuyruklar oluşmasının önüne geçer.
  • Yüksek Güvenlik Standartları: SMS ile tahsilat yönteminde ödemeler 3D Secure korumasında gerçekleşir. Bu sayede müşterilerin kart bilgileri ödeme sırasında üçüncü kişiler tarafından görülmez ve ödemeler yüksek güvenlik standartlarında gerçekleşir.
  • Farklı Kartlar ile Uyumluluk: SMS ile ödeme yöntemi farklı banka ve kredi kartları ile uyumludur. Bu sayede müşterileriniz kullandıkları bankanın kartı ile pratik bir şekilde ödeme yapabilir.
  • Daha Az Maliyet: SMS ile ödeme yönteminde işletmelerin e-ticaret sitesi kurmasına gerek yoktur. Aynı zamanda kağıt fatura ve fiş kesilmesine de gerek olmadığı için maliyet tasarrufu sağlar.
  • Tekrarlayan Ödemeler: Düzenli aralıklarla alınması gereken tekrarlayan ödemeler için de SMS ile tahsilat yöntemi kullanılabilir. Tekrarlı ve toplu tahsilat yapan işletmeler, SMS üzerinden gönderilen ödeme linklerinin süresini kendi anlaşmalarına göre belirleyebilir.

Ozan Link ile Ödeme Çözümleri

Link ile ödeme hizmetinde işletmeler, satışını yaptıkları ürün veya hizmetler için özel olarak oluşturdukları linkleri müşterileri ile paylaşarak tahsilat yapar. SMS ile tahsilat da link ile ödeme yönteminin parçasıdır. Özel olarak oluşturulan ödeme linkleri müşterilere SMS, e-mail, WhatsApp veya sosyal medya gibi istenilen kanal üzerinden iletilebilir.

Ozan Link ile Ödeme çözümleri, karmaşık prosedürler olmadan saniyeler içinde ödeme almanızı sağlar. Web sitesi entegrasyonuna gerek olmayan Ozan link ile ödeme hizmetinde, ürün ve hizmet satışlarınız için, tüm kanallardan kart ile ödeme alabilirsiniz. Tüm banka ve kredi kartlarıyla uyumlu olan Ozan link ile ödeme çözümü, 7 gün 24 saat hızlı ve kolay tahsilat yapmanızı sağlar.

Siz de link ile ödeme almanın avantajlarından yararlanmak için hemen Ozan’a ücretsiz başvuru yapın, dilediğiniz iletişim kanalı üzerinden saniyeler içinde ödeme almaya başlayın!

Ozan Business ve SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.

Hemen Başvur

Formu doldurun, yetkili danışmanlarımız 1 gün içinde sizi arasın.

Kişisel verileriniz, Aydınlatma Metni kapsamında işlenmektedir.