Sosyal Medya Platformlarında Sanal POS ile Ödeme Alma

5 Ekim 2023

Sosyal medya platformları, markaların ön plana çıktığı ve satış hareketliliğinin olduğu aktif mecralardır. Bir markanın satış hacmini artırmak ve görünür olmak için sıklıkla tercih ettiği sosyal medya alanlarında sanal POS ile ödeme alma adımlarına da dikkat etmek gerekir.

Markaların satış hacmini belirleyen bir unsur haline gelen e-ticaret ve sosyal medya pazarlamasında ödeme yöntemlerini sağlıklı şekilde sunma gerekliliği vardır. Sanal POS ile ödeme işlemini güvenilir ve sorunsuz şekilde tamamlayarak süreci yönetmek mümkün olur.

Sanal POS Nedir?

Sanal POS, firmaların somut olarak ödeme aldığı POS cihazının dijital halidir. E-ticaret alanında işletmelerin kullanımına sunulan ve zorunlu bir uygulama olan sanal POS ile ürün ya da hizmet satın alanların kolaylıkla ödeme yapması mümkündür. Ödeme adımında kişinin karşısına çıkan son ekran yani ‘dijital ödeme alanı’ sanal POS’u tanımlar.

Sanal POS’un avantajlarını yalnızca işletmelerin kendine ait dijital alanında değil, sosyal medya platformlarında da kendini gösterir. Dolayısıyla bu platformlar aracılığıyla çok geniş bir etkileşim ağı hedef kitle haline gelirken; işletmelerin güvenilir ve kolay şekilde ödeme fırsatı sunmasına yardımcı olur.

Sanal POS’un Avantajları Nelerdir?

Sanal POS uygulaması marka ve aynı zamanda hedef kitle açısından çok sayıda avantaja sahiptir. Öncelikle SSL Sertifikası zorunluluğu ile hem firmanın itibarı korunmuş olur hem de hizmet alan kişi için markaya olan güveni daha kolay oluşur.

Bu sertifika standart olarak uygulanan bir güvenlik teknolojisidir ve çeşitli güvenlik unsurlarını garanti eder. Ek olarak sanal POS’u sosyal medya platformlarında kullanarak markanız için aşağıdaki faydaları sağlamış olursunuz:

  • Bankalar aracılığıyla sürdürülen işlemler, sanal POS ödemelerini güvenilir olmakla beraber daha hızlı hale getirir. Hızlı ve pratik ödeme imkânı sunmak; markalar ve hedef kitle açısından başarılı bir alışveriş deneyimi sağlar. Sosyal medya gibi güncelliğin oldukça önemli olduğu ve rekabetin bulunduğu bir sahada hızlı ve pratik alışveriş kolaylığı büyük önem taşır.
  • Fiziksel mağazaların dijitaldeki karşılığı olan sanal dükkanlar, yalnızca firmanın ve markanın tanıtımı için değil; satış hacmini artırmak için de değerlidir. Bu nedenle e-ticaretin olmazsa olmazlarından sayılan sanal POS ile işletmenizin satış başarısını yükseltmek mümkündür.
  • Dijital avantajlarının başında kısıtlamasız alışveriş kolaylığı gelir. Bu da her gün ve her saat mağazanın açık olması anlamına geliyor. İnternet sayesinde fiziksel mağazaların çalışma saatlerini dijital ile artırmak oldukça kolay ve sanal POS da bunun için en temel araçlarından biridir.
  • Sanal POS hizmeti, firmalar ve bankalar arasında çalışan bir mekanizma olduğu için resmi ve yasal süreçlere dayanır. Dolayısıyla sanal POS kullanımıyla işlemleri kayıt altında tutmak ve raporlamalar sayesinde sosyal mecralarda satış durumunu takip etmek çok daha pratik hale gelir.

Sanal POS Cihazı Nasıl Alınır?

Sosyal medya platformları sıklıkla tercih edilen satış alanlarından olduğu için hedef kitleye farklı ödeme yöntemi alternatifleriyle ulaşmak önemlidir. Sosyal mecralarda markanızın ödeme politikasına göre; havale-EFT, kapıda ödeme ve sanal POS gibi seçenekleri dahil ederek ödeme çeşitliliği sunabilirsiniz.

Sanal POS başvurusu pratik olarak şu şekilde gerçekleşir:

  • Öncelikle markanız için sağlayıcı olacak ve sanal POS hizmeti veren bir kurum seçmelisiniz.
  • Daha sonra istenen temel evrakları tamamlamanız ve teslim etmeniz gerekir.
  • Başvurunuzun kurum tarafından onaylanmasının ardından mevcut yazılımı e-ticaret sitenize entegre ederek kullanabilirsiniz.

 

Sanal POS sistemleri başvurusunda imza sirküleri ve vergi levhası fotokopisi gibi temel belgelerin ibraz edilmesi istenir. Bu belgelerin dışında, kötüye kullanımların önüne geçmek için sanal POS cihazı başvurusunda önemsenen bazı başlıklar var. Bu başlıklar genel olarak aşağıda özetlenmektedir:

  • Markaya ait internet sitesinin doğru kurulmuş ve hatasız çalışıyor olması beklenir. Ayrıca ödeme adımlarında herhangi bir sorun olmaması önemlidir.
  • Ödeme başlığında markanın kart ile ödeme seçeneğini barındırıyor olması gerekir.
  • İnternet sitesi üzerinde firmaya ait tüm bilgilerin eksiksiz ve doğru yer alması beklenir.
  • İlgili işletmeler için gerekli izin belgelerinin alınmış olması bir başka önemli kriterdir.
  • Firmanın internet sitesinde güvenlik politikasına ve taahhüdüne dair bilgilerin yer alması ve işletmenin iptal, iade gibi farklı koşullar için genel prosedürlerine dair bilgilerin verilmesi gerekir.

 

Yukarıdaki talepler, işletmelerin internet sitesinde halihazırda mevcut olan ve güvenlik için teyit amaçlı kontrol edilen unsurlardır.

Sanal POS Güvenli midir?

Dijital kanallarda kullanılan POS hakkında merak edilen temel unsur güvenilirlik durumudur. Sanal özellikli POS, bankalar ve firmalar arasında yasal sürece bağlı olarak tamamlanan bir sistemdir. Dolayısıyla hem markanızın hem de müşterilerinizin güvenliğine katkı sağlamayı amaçlayan çeşitli önlemlere sahiptir. Aşağıdaki belgeler dijital POS’un güvenlik sağlayan yapısını destekler:

  • Hizmet Sözleşmesi
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • SSL Sertifikası

Sosyal Medya Platformlarında Sanal POS ile Nasıl Ödeme Alınır?

Sosyal medya platformlarından ve sanal POS üzerinden ödeme almak için öncelikle markanızın dijital dünyada aktif olması gerekir. Bu koşulu sağladıktan ve yukarıda anlatıldığı şekilde POS edindikten sonra ödeme alma aşamasına kolaylıkla geçiş yapabilirsiniz.

Marka olarak sunduğunuz bağlantı üzerinden ödeme adımlarını başlatmak mümkündür. Sizden ürün ya da hizmet talep edildiğinde mesaj ve yorum gibi ilgili kanallar üzerinden ulaşım sağlanacaktır. Mevcut ödeme bağlantısını göndermeniz ve daha sonra ürünü ilgili kişiye teslim etmeniz sürecin devamını oluşturur. Ürün ya da hizmet talep edenler, markanızın sunduğu bağlantıya giriş yaparak ödemeyi uzaktan platformlar aracılığıyla kolaylıkla gerçekleştirebilir.

Sosyal Medyadan Satış Yapmak ve Ödeme Almak İçin Neler Yapılmalıdır?

Öncelikle sosyal medya platformlarını, e-ticaretin bir pazarlama sahası olarak görmek gerekir. Kişinin ürün talebi, yorum ya da mesaj yoluyla markanıza ulaşır; dolayısıyla sosyal medyanın hedef kitleye ulaşan avantajlı kısmını kullanmış olursunuz. Daha sonra ücret temini devreye girer ve e-ticaret ödemesinin dolaylı şekli olan bağlantı üzerinden ödeme alma seçeneğiyle ilerlemeniz gerekir.

İletişim kurduğunuz kanal üzerinden ödeme alma bağlantısını iletebilir ya da markanızın hizmet politikası doğrultusunda sunduğunuz diğer ödeme seçeneklerine yönlendirme yapabilirsiniz. Sanal POS, güvenilir ve pratik yapısıyla kapıda ödeme gibi yerleşik hizmet sunma biçimlerine alternatif konumundadır.

Markanızı sosyal medyadaki hedef kitleye açmak ve satış potansiyelinizi dünya çapında arttırmak için sanal POS’u tercih edebilirsiniz! Ozan’a hemen başvurun, sanal POS ve sosyal medya avantajlarından vakit kaybetmeden faydalanın!

Ozan Business ve SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.

Hemen Başvur

Formu doldurun, yetkili danışmanlarımız 1 gün içinde sizi arasın.

Kişisel verileriniz, Aydınlatma Metni kapsamında işlenmektedir.