Tarım Sektöründe Online Tahsilat

12 Nisan 2023

Tarım ülkeleri arasında dünyanın sayılı hacimlerinden birini Türkiye temsil eder. Dolayısıyla tarım sektöründe faaliyet gösteren her firma için yenilikçi yönetim süreçleri çeşitli alternatifler kazanmıştır. Tahsilat sistemlerini de kapsayan bu alternatifler arasındaki en işlevsel yöntem online tahsilat sistemleridir. 

Tarım sektörünün her çalışma alanına ait şirketler için tahsilat döngüsü kritik önem taşır. En geniş hacimli ve günün 24 saati aktif olan bu çalışma alanlarında ödeme aktarımları sistemin vazgeçilmez unsurudur. Bu durumda tahsilat sistemlerinden beklenen performansın başında hız, güvenlik ve kolay kullanım gibi özellikler yer alır.  

Tarım Sektöründe Online Tahsilatın Önemi Nedir? 

Online tahsilat sistemleri sayesinde azalan iş yükü, tarım sektörü gibi aktif ve yoğun sektörler için önemli tercih sebeplerinden biridir. Ham madde temininden üretimin her aşamasına, ulaşım ve depolamadan son tüketici satışına kadar sayısız çalışma alanı tarım sektörüne dahil edilebilir. 

Bu nedenle her çalışma alanında yüksek hacimle yer alan firmalar için tahsilat döngüleri de işlevsel olmalıdır. Dolayısıyla tarım sektöründe online tahsilat son yılların vazgeçilmez yöntemi haline gelmiştir. Bu sistemlerin kurgulanması ile birlikte sektöre ait her çalışma alanında nitelikli mali akış döngüsü yaratmak kolaylaşmıştır. 

Tarım Sektöründe Online Tahsilat Sürecine Etki Eden Faktörler Nelerdir? 

Tahsilat süreçleri her firma için kritik önem taşır. İşletmenin faaliyet alanlarında gösterdiği başarı, tahsilat döngülerinin sağlıklı olmasıyla doğru orantılıdır. Bu durumda tahsilat süreçlerine etki eden faktörlere de dikkat etmek gerekir. 

Tarım sektöründe online tahsilat sürecine etki eden faktörlerin başında güvenilir zeminde hızlı ve kolay kullanım özellikli tahsilat araçlarını kullanmak yer alır. Söz konusu özellikleri taşıyan tahsilat araçları tercih etmek tarım sektöründe tahsilat döngüsünü işlevsel hale getirir. Tedarik ve satış sırasında tahsilatların kontrollü şekilde gerçekleşmesini sağlar. Böylece işletme yönetimi kolaylaşır. 

Tarım Sektörü Ozan Sayesinde Nasıl Daha Kolay Tahsilat Yapar? 

Ozan online tahsilat sistemleri ile tahsilat döngülerinizi nitelikli hale getirebilirsiniz. Anlık destek taleplerinde verimli süreçleri kurgulayan Ozan sayesinde, tüm risklerden arınmış bir hizmete erişebilir hem müşterileriniz hem de bayileriniz için güvenilir ödeme ortamı kurgulayabilirsiniz. 

Ozan’ın kolay kullanım özellikli online tahsilat sistemi sayesinde nitelikli mali akış kontrolü sağlayabilir, böylece tarım sektörünün katmanlı ve hareketli karakterine uygun işletme yönetimine sahip olabilirsiniz. Online tahsilat ile edineceğiniz tüm bu nitelikler, firmanızın rekabette prestij avantajı elde etmesini de sağlar. 

Bayi Tahsilat Sistemi 

Ozan tarafından sunulan online tahsilat sistemlerinde bayi tahsilat sistemi öncelikli hizmetlerden biridir. Merkez yönetim tarafından anlık veya aralıklı takibi kritik olan bayi tahsilatları, bayi tahsilat sistemi sayesinde pratik hale getirilir. 

Tek ekran üzerinden tüm bayi ve alt bayilere ait mali akışı kontrol edebilir, ödeme alma-yapma işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Aynı zamanda her işlem ve bayilik için ayrı ayrı kayıt süreci kurgulamanıza gerek kalmadan, kapsamlı raporlama ve arşiv özelliklerinden de yararlanabilirsiniz. 

B2C Tahsilat Sistemi 

B2C modeli tarım sektöründe de en yoğun faaliyet gösterilen alternatifler arasında yer alır. Son tüketiciyle muhatap olunan bu modelde, işletmelerin tahsilat kolaylığı başta olmak üzere güvenli ödeme sistemleri sunması beklenir. 

Sayısız firma arasında tercih yapacak olan potansiyel müşteriler için ödeme yöntemlerinin kolay ve güvenilir olması son derece önemlidir. Kolay, güvenli, hızlı ve pratik ödeme sistemi sunabilen firmalar son tüketici açısından avantajlıdır. Firmanız için bu özellikleri potansiyel alıcılarınıza sunmak istediğiniz zaman Ozan B2C tahsilat sisteminden yararlanabilirsiniz. 

ERP / Muhasebe Programları ile Entegrasyon 

Muhasebeleştirme işlemleri mali akış kontrolü ve yasal sorumluluklar için işletmeler adına son derece önemlidir. Bu nedenle ödeme alımı, aktarımı ve ödeme yapma işlemleri dahil her detayın titizlikle kayıt altında tutulması gerekir. Ancak tarım sektörü gibi yoğun ve hacimli işletmeler için bu detaylar işletme yönetiminde külfet yaratır. Dolayısıyla mali akış kurgularında işlevsel sistemler benimsemek önem kazanır. 

ERP / muhasebe programları ile entegrasyon özelliğine sahip Ozan online tahsilat sistemleri sayesinde tüm ön muhasebe ve cari kayıt işlemlerinizi tek ekrandan yönetebilirsiniz. Böylece hem merkezi hem de bayilik yönetimleri için ayrı ayrı muhasebeleştirme faaliyetine ihtiyaç duymadan iş yükünüzü azaltabilirsiniz. 

Tarım Sektörü İçin Online Tahsilatın Avantajları Nedir? 

Online tahsilat sistemleri her sektör için nitelikli hizmet alternatiflerinin başında gelir. Ancak bazı kemik sektörler için bu avantajlar daha fazladır. 

Tarım sektöründe faaliyet gösteren firmalar için mali akış döngüsünün ve kayıt, takip gibi detay çalışmaların ayrıcalıklı bir yeri vardır. Bu durumda online tahsilatın avantajları da daha fazla gerçekleşir. 

Tarım sektöründe online tahsilatın avantajlarından ilki; hızlı ve güvenilir mali sistem yaratmaktır. Hem tedarik hem de satış kapsamında edinilen bu özellik sayesinde firmalar için prestij edinmek kolaylaşır. Potansiyel alıcılara hızlı ve güvenli ödeme alma sistemleri sunabilen firmalardan biri olarak marka değeriniz artar. 

Ozan iş birliği ile tarım sektöründe online tahsilat avantajlarının tümüne erişebilirsiniz. Güvenli mali akış ortamının yanı sıra, işletmeniz ve alıcılarınız adına kolay kullanım özelliği de sunulur. Bu durum zaman yönetimini de olumlu etkiler. 

Pratik kullanım özelliği hız ve güvenli ortam nitelikleriyle birleşerek online tahsilat avantajlarını katlar. Siz de online tahsilat sistemlerinde hızlı, güvenilir ve profesyonel hizmetten faydalanmak ve tahsilat döngünüzü pratik hale getirmek için Ozan’a hemen ücretsiz başvuru yapın

Ozan Business ve SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.

Hemen Başvur

Formu doldurun, yetkili danışmanlarımız 1 gün içinde sizi arasın.

Kişisel verileriniz, Aydınlatma Metni kapsamında işlenmektedir.