Tedarikçi Ödeme Çözümü Nedir?

17 Ocak 2024

İşletmeler, tedarik zincirini yönetirken ödemelerini organize etmek ve finansal süreçlerini takip etmek konusunda zorluk yaşayabilir. Tahsilatlar çoğunlukla vadeli olarak alınırken, ödemeler tek seferde yapılır. Bu süreç hem alıcı hem de tedarikçi firma açısından tahsilat ve ödeme risklerini ortaya çıkarabilir.

Tedarikçi ödeme çözümleri ise tahsilat ve ödeme risklerini ortadan kaldırır ve alıcı-satıcı firmalara avantajlar sunar. Tahsilat riskleri ortadan kalktığı için alıcı ve satıcı arasındaki ilişkiler güçlenir ve finansal süreçler kolaylaşır.

Tedarikçi Ödeme Çözümü Nasıl Çalışır?

Tedarikçi ödeme çözümleri, alıcıların tedarikçilerine olan ödemelerini düzenli ve hızlı bir şekilde yapmalarını sağlar. Tedarikçi ödeme sisteminde alıcı firma, satıcı firma ve finansman şirketi yer alır.

Alıcı firma, ihtiyaç duyduğu hizmet veya ürünü satıcı firmadan alır. Satıcı yani tedarikçi firma, tahsilatını peşin olarak almak isteyebilir. Bu durumda tedarikçi ödeme çözümü devreye girer. Finansman şirketi ürün veya hizmet teslim edildiğinde bunu kredilendirir ve alıcı adına tedarikçiye anında ödeme yapar. Böylece alıcı tedarikçisine değil, finansman şirketine borçlanır ve ödemelerini belirlediği vadede taksitli olarak yapar.

Tedarikçi ödeme çözümü sayesinde hem alıcı hem de satıcı firmalar arasında mali açıdan denge kurulur ve finansal süreçler en verimli şekilde yönetilir.

Tedarikçi Ödeme Çözümünün Avantajları Nelerdir?

Alıcıların çok daha hızlı ödeme yapmasını, satıcıların ise tahsilat risklerini ortadan kaldırmasını sağlayan tedarikçi ödeme çözümlerinin iki taraf için de birçok avantajı bulunur.

Alıcı İçin Ödeme Avantajları

Alıcı firma tedarikçi ödeme çözümleri ile;

  • Ödeme vadelerini uzatabilir ve taksitli ödeme gibi esnek ödeme seçeneklerinden yararlanabilir.
  • Çek ve senet gibi ödeme araçlarına olan ihtiyaç ortadan kalkar.
  • Tedarikçilere yapılan erken ödemeler sayesinde uzun süreli ve kesintisiz anlaşmalar yapılır.
  • Tek seferde büyük miktarda ödeme yapmak yerine daha küçük miktarlı ödeme yapar.
  • Satın alma süreçlerini verimli bir şekilde yönetir.
  • İş yükü ve satın alma maliyetlerini azaltır.

Tedarikçi İçin Finansman Avantajları

Satıcı (tedarikçi) firma tedarikçi ödeme çözümleri ile;

  • Tahsilat garantisi sağlar.
  • Vade beklemeye gerek kalmadan, tüm alacaklarını erken tahsil edebilir.
  • Parçalı ödemeler almak yerine tek seferde yüklü ödemeler alabilir.
  • Nakit yönetimi sağlarken, nakit akışını da artırabilir.
  • Yüksek hacimli iş yapılan firmalarla uzun süreli iş ortaklığı kurulabilir.
  • Ürün veya hizmet alımlarında fiyat avantajlarından yararlanabilir.
  • Düzenli tahsilatlar sayesinde finansal riskler ortadan kalkar.
  • Çek, senet, EFT ve havale gibi ödeme yöntemleri için harcanan masraflardan tasarruf etmeyi sağlar.

Tedarikçi Ödeme Çözümünden Kimler Yararlanabilir?

Tedarikçi ödeme çözümlerinden küçük, orta ve büyük ölçekli tüm işletmeler yararlanabilir. Özellikle büyük iş hacmine sahip olan şirketlere satış yapan kurumsal ve ticari tedarikçiler ile alıcılar için tedarikçi finansmanı sisteminin birçok avantajı bulunur.

Eğitim kurumlar, cafe ve restoranlar, oteller, marketler ve tedarikçileri, tedarikçi ödeme çözümleri ile finansal süreçlerinde avantaj sağlayabilir.

Ozan FijiCash Tedarikçi Ödeme Çözümü

Ozan FijiCash, tedarikçiler ve alıcı firmaların finansal süreçlerini kolaylaştıran bir ödeme çözümüdür. FijiCash, işletmelerin POS cihazı olmadığı durumlarda da alıcının kartı ile satıcıya ödeme yapabilmesini sağlar. Bu sayede alıcı, kartının taksit seçeneklerinden yararlanarak anında ödeme yapabilir. Satıcı ise POS cihazına ihtiyaç duymadan tüm mal veya hizmet satışından doğan alacaklarını, satış yaptığı an nakit olarak alabilir.

FijiCash’in alıcı ve satıcılar için birçok avantajı bulunur. Nakit tahsilat garantisi ve kolaylığı, zamanında ödeme alma ve yapma, detaylı raporlama ve muhasebe entegrasyonu FijiCash’in öne çıkan avantajlarındandır.

Siz de tedarik zincirinde ortaya çıkan sorunları ortadan kaldırmak ve finansal süreçlerinizi iyileştirmek için hemen Ozan’a ücretsiz başvuru yapın, tedarikçi ödeme çözümlerinden hemen yararlanmaya başlayın!

Ozan Business ve SuperApp özellikleri, işlem limitleri ve kampanyaları, ülkeler arasında farklılık gösterebilir.

Hemen Başvur

Formu doldurun, yetkili danışmanlarımız 1 gün içinde sizi arasın.

Kişisel verileriniz, Aydınlatma Metni kapsamında işlenmektedir.